צילום׃ סמדר וקנין
עלי כרוב ממולאים ברוטב יין מתוק
טוויסט של יין ותבלינים שמקפיצים את הארומה של התבשיל המשגע הזה
אליסה המר | מאסטר שף
| פורסם 09/10/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
ראש כרוב לבן גדול
250 גרם בשר טחון
4 כפות אורז פרסי
מלח
פלפל
1 כרישה פרוסה דק
1 גזר מגורד גס
1בצל לבן קצוץ לקוביות
1 כוס עלי כוסברה קצוצים
8 פטריות שמפיניון גדולות פרוסות
1כפית גרגירי כוסברה טחונים
קורט עלי תימין מיובשים
1כוס יין אדום מתוק
אופן ההכנה:
הממולאים:
1 מפרידים את עלי הכרוב ומרככים אותם כ3 דקות במים רותחים. מקררים ודופקים מעט עם פטיש באזורים שנותרו קשים.
2 מערבבים את הבשר עם האורז, ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים את העלים ומקפלים אותם.
3 מטגנים את הירקות יחדיו בסיר שיכיל את עלי הכרוב (כ-8 מלאים). מוזגים פנימה את היין והתבלינים, מבשלים מעט ומתבלים לפי הטעם.
4 מניחים את העלים בסיר, ומוסיפים מים רותחים כך שיכסו את עלי הכרוב כמעט במלואם.
5 מבשלים על סף רתיחה כ40 דקות.