קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות זהובות ועסיסיות לצד חצילונים מטוגנים על מצע של טחינה מתובלת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לקציצות
100 גרם בשר צוואר טחון
פטרוזיליה, נענע, בזיליקום ועירית (קצוצים)
מלח
פלפל
לרוטב ולטחינה
1 בצל קצוץ דק
קארי
מלח
פלפל
כמון
רוטב פסטה
מעט קמח
חצילים קטנים
חצי כוס טחינה גולמית
מעט לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות.
2 יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ומטגנים בשמן חצי עמוק עד לסגירה.
3 מטגנים בצל להזהבה יפה, מוסיפים כפית קארי, מלח ופלפל, חצי כפית כמון ומערבבים.
4 מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים היטב על חום נמוך.
5 מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים. דואגים לכסות אותם עם הרוטב שיספגו את הטעמים.
6 מקמחים את החצילים בקמח משני הצדדים וממליחים. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
7 מכינים טחינה: מערבבים מעט מים, לימון, מלח ופטרוזיליה קצוצה עם הטחינה הגולמית.
8 יוצקים באמצע הצלחת מעט מהטחינה המתובלת ומסדרים מסביב את קציצות הבשר כאשר יוצקים מעל כל קציצה את רוטב העגבניות.
9 מסדרים את החצילים ליד כל קציצה ומגישים.