אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות זהובות ועסיסיות לצד חצילונים מטוגנים על מצע של טחינה מתובלת

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 21/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקציצות

100 גרם בשר צוואר טחון

פטרוזיליה, נענע, בזיליקום ועירית (קצוצים)

מלח

פלפל

לרוטב ולטחינה

1 בצל קצוץ דק

קארי

מלח

פלפל

כמון

רוטב פסטה

מעט קמח

חצילים קטנים

חצי כוס טחינה גולמית

מעט לימון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות.

2 יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ומטגנים בשמן חצי עמוק עד לסגירה.

3 מטגנים בצל להזהבה יפה, מוסיפים כפית קארי, מלח ופלפל, חצי כפית כמון ומערבבים.

4 מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים היטב על חום נמוך.

5 מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים. דואגים לכסות אותם עם הרוטב שיספגו את הטעמים.

6 מקמחים את החצילים בקמח משני הצדדים וממליחים. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

7 מכינים טחינה: מערבבים מעט מים, לימון, מלח ופטרוזיליה קצוצה עם הטחינה הגולמית.

8 יוצקים באמצע הצלחת מעט מהטחינה המתובלת ומסדרים מסביב את קציצות הבשר כאשר יוצקים מעל כל קציצה את רוטב העגבניות.

9 מסדרים את החצילים ליד כל קציצה ומגישים.