אוכל

חציל ממולא במולארד וסטייק עגל

מנה יצירתית וצבעונית שתקפיץ לכם את בלוטות הטעם ותעשה לכם מסאז' בחך

זהבה בן נעים | מאסטר שף | פורסם 26/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חציל

1 בצל יבש

4  שזיפים בלי חרצנים

סטייק עגל קצוץ

מולארד אווז קצוץ

שמן זית

סויה מתוקה

מלח

פלפל שחור

כורכום

חלבון ביצה

1 פלפל אדום שודניה יבש קצוץ

אופן ההכנה:

1 פורסים את החציל לארבע פרוסות בעובי של כ- 5 ס"מ ומניחים בצד. את הבצל היבש מקלפים וקוצצים דק. את השזיפים קוצצים דק. לוקחים כ-מאה גרם מולראד ומאתיים גרם סטייק עגל וקוצצים.

2 מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית, מניחים את הבצל והשזיפים הקצוצים במחבת עד שהבצל מקבל צבע זהוב, מוסיפים כ-3 כפות סויה מתוקה, פלפל שחור, מלח לפי הטעם ומעט כורכום. מערבבים הכול ביחד על אש קטנה ומוסיפים את השודניה קצוצה, אחרי שהכול מוכן מניחים בצד.

3 מערבבים בקערה את החלבון עם מעט מלח ופלפל שחור, טובלים את החציל הפרוס, מחממים מחבת עם חצי כוס שמן זית, מטגנים את החציל עד שהוא משחים.

4 מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית, מוסיפים את המולארד וסטייק העגל הקצוצים, שופכים כף רוטב סויה מתוקה וצולים בין שלוש לארבע דקות, לאחר מכן מוסיפים את התבשיל לתערובת הבצל ומערבבים.

5 מסדרים את החציל המטוגן בצורת איקס, מניחים את חצי מהתערובת שהכנו באמצע וסוגרים את ארבעת הקצוות על התערובת, מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות כרבע שעה.

6 מחממים את החצי השני של התערובת ושופכים על החציל הממולא, מגישים ובתיאבון.

סימון תזונתי עבור כל המתכון:

קלוריות 2280 אנרגיה
חלבונים 93.08 גרם
פחמימות 120.23 גרם
שומנים 163.4 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה