אוכל
תמונת AVI׃ mako

המבורגר מאנטריקוט עם פטריות ואגסים ברוטב איולי

בשר משובח בכמהין ופטריות מצופות עם מתקתקות עדינה של אגס צרוב

גילי הלפטק | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

להמבורגר והתוספות

200 גרם בשר בקר טחון

200 גרם אנטריקוט, טחון גס

מלח, פלפל

אגוז מוסקט, טחון

1 חלה

1 שן שום, כתושה

שמן זית ושמן קנולה

עגבניה, חצויה לרוחב

אגס, חתוך לרבעים

עלי ארוגולה לקישוט

לאיולי

2 חלמונים

¼ כוס מיץ לימון

1 שן שום, כתושה

1 כוס שמן קנולה

½ כוס שמן כמהין

מלח, פלפל

לצ'יפס הפטריות

¾ כוס פרירורי לחם

½ כוס גבינת פרמזן או פקורינו, מגורדת

1 כפית עלי תימין, קצוצים דק

מלח, פלפל

3 פטריות פורטבלו, חתוכות לרצועות

קמח

1 ביצה טרופה

שמן זית

אופן ההכנה:

להכנת הבשר:

1 מערבבים בקערה את שני סוגי הבשר עם מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט ו-3 כפות מים קרים ולשים היטב לקבלת עיסה אחידה. מחלקים את הבשר להמבורגרים, לפי בגודל הרצוי ומשטחים כל המבורגר בטבעת מתכת.

להכנת האיולי:

2 מערבבים חלמונים, מיץ לימון ושום במעבד מזון. מוסיפים את השמנים בזילוף איטי תוך כדי פעולת המעבד עד שמתקבלת תערובת במרקם מיונז. מתבלים במלח ופלפל.

להכנת צ'יפס הפטריות:

3 מערבבים בקערה את פירורי הלחם, גבינה, תימין, מלח ופלפל.

4 טובלים כל פרוסת פטרייה בקמח, מעבירים לביצה הטרופה ומצפים בתערובת פירורי הלחם והגבינה.

5 מחממים במחבת מספר כפות שמן זית ומטגנים את הפטריות מספר דקות מכל צד עד שהן שחומות ופריכות.

לחלה והתוספות:

6 חותכים את החלה למנות אישיות ופורסים כל חלק לשניים. על כל אחד מפרוסות החלה מורחים מעט שמן זית ושום כתוש. קולים בתנור בחום של 180 מעלות עם תבנית כבדה מעל למשך מספר דקות. מוציאים מהתנור וסוחטים על כל חלק מעט מיץ עגבניה.

7 צורבים את רבעי האגס על מחבת פסים עם מעט שמן זית, מספר דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל.

8 מחממים מחבת פסים או פלנצ'ה. מברישים במעט שמן קנולה. כאשר המחבת חמה מאוד צורבים עליה את ההמבורגרים מספר דקות מכל צד. ממשיכים לטגן עד למידת העשייה הרצויה. למדיום כ-8 דקות.

להרכבת ההמבורגר:

9 מורחים על כל חלק של חלה כף מהאיולי כמהין. מניחים על גבי אחד החלקים את ההמבורגר, מעליו את צ'יפס הפטריות, 2 רבעי אגס ומעט עלי ארוגולה וסוגרים על החלק השני של החלה. חותכים כל המבורגר לשניים ומגישים.