סקאלופים עם אורז וקרם שאלוט
בעולם כולו ידועות הצדפות הללו בשם סקאלופס. אנחנו מביאים לכם גירסה ישראלית לאותו מעדן מדובר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
6 סקאלופים טריים (אם יש רק קפואים, יש להפשיר אותם קודם בחלב)
4 בצלי שאלוט
120 מ"ל יין לבן מאיכות טובה
100 מ"ל קרם פרש 42 אחוז שומן (ניתן למצוא במעדניות)
20 גרם חמאה
מלח גס
מלח ים
פלפל שחור טחון
1 כוס אורז בסמטי שטוף
3 כפות שמן זית איכות טובה
2 עולש
חצי כפית דבש
פטרוזיליה קצוצה
עירית קצוצה
2 שיני שום למקרה חירום בלבד
אופן ההכנה:
להכנת הקרם שאלוט:
1 קוצצים דק דק את בצלי השאלוט. מוסיפים למחבת החמה יחד עם היין הלבן ומבשלים עד שנהיה מין פירה. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומעבירים למיקסר.
2 מוסיפים את הקרם פרש וטוחנים עד למרקם הרצוי. טועמים ומתבלים אם יש צורך. חשוב לטחון מיד עם הוספת הקרם פראש. שומרים בצד.
להכנת האורז :
1 מוסיפים כף שמן זית לסיר. כשהשמן חם מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל האורז מצופה שמן.
2 מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כפית מלח גס, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה בלי לפתוח את מכסה.
3 בתום ה-20 דקות פותחים את הסיר, מפרידים בין גרגירי האורז עם כף עץ, סוגרים את הסיר ונותנים לאורז לנוח עוד 10 דקות.
להכנת העולש המקורמל :
1 חותכים את העולש ל-2 ומוציאים את הלב, שהוא מר. פורסים את העולש לרצועות של 1 ס"מ ומוסיפים למחבת שחוממה מראש עם כף שמן זית. מערבבים למשך 2-3 דקות.
2 מוסיפים חצי כפית דבש, טיפה מלח ופלפל שחור ומערבבים בזהירות עד שנהיה קרמל שמצפה את כל העולש. האש לא צריכה להיות גבוהה מדי, כדי שלא יישרף. אם העולש לא רך מספיק מוסיפים קצת מים.
הכנת הסקאלופ:
1 מתבלים את הסקאלופ במלח ופלפל שחור.
2 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עד שיהיה מאוד חם.
3 מוסיפים את הסקאלופ ומטגנים מקסימום דקה על אש גבוהה. הופכים ומטגנים מצד שני קצת פחות מדקה.
הרכבת המנה:
1 מניחים על הצלחת מצע של עולש. עליו מניחים רינג וממלאים באורז. מניחים על האורז עוד כמה רצועות עולש.
2 מפזרים קצת מקרם השאלוט בצד הצלחת, ומעליו מניחים את הסקאלופ. מפזרים את הפטרוזיליה ואת העירית הקצוצים.
סימון תזונתי עבור כל המתכון:
אנרגיה | 1492 אנרגיה |
חלבונים | 26 גרם |
פחמימות | 143 גרם |
שומנים | 85 גרם |