פיש טאקו עם סלסה מנגו וסברס
להכל יש טעם נהדר כשהוא עטוף בטאקו, ובמתכון הבא זה פשוט מושלם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
שמן תירס
1 פילה פרידה אדומה (או כל דג לבן אחר)
1 כוס אורז מבושל
חופן כוסברה, קצוצה דק
מיץ לימון
½ כוס ממרח שעועית שחורה
מלח
פלפל
2 טורטיות תירס
לסלסה
1 מנגו, מקולף וחתוך לקוביות
1 סברס, מקולף וחתוך לקוביות
חופן עלי כוסברה
½ פלפל אדום חריף, קצוץ
½ בצל אדום, קצוץ דק
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 במחבת מחממים מעט שמן תירס. ממליחים ומפלפלים את פילה הדג ושמים במחבת כשהעור כלפי מטה. מטגנים מספר דקות עד להזהבה, הופכים ומטגנים עוד מספר דקות.
2 מפוררים את הדג לפיסות ומתבלים במעט עלי כוסברה קצוצים ומיץ לימון.
3 מערבבים את האורז המבושל עם מעט מלח ועלי כוסברה.
4 מערבבים את כל מרכיבי הסלסה בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
5 מחממים את הטורטיות במחבת חמה. במרכז כל טורטיה שמים מעט אורז, ממרח שעועית, דג ומעט מהסלסה. מגלגלים את הטורטייה כמו לאפה. באותו אופן מכינים את שאר הטורטיות.
6 חותכים את הקצה של כל טורטייה ומניחים על צלחת גדולה. מפזרים מסביב את שאר הסלסה. מעטרים במעט עלי כוסברה ופרוסות פלפל אדום חריף.