אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי ריקוטה ממולאים במוצרלה עם רוטב פטריות וערמונים

כל אחד יכול לקנות ניוקי מוכן במכולת אבל זה פשוט לא משתווה לדבר האמיתי

גילי הלפטק | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לניוקי

1 קופסה גבינת ריקוטה

½ כוס פרמזן מגורר

1 ביצה

2/3 כוס קמח

מלח, פלפל

¼ כפית אגוז מוסקט

גבינת מוצרלה (20 כדורים קטנים או כדור גדול חתוך לקוביות)

לרוטב

20 גרם חמאה

1 שאלוט קצוץ דק

1 חבילה פטריות פורטבלו או פטריות יער קצוצות

½ כוס ערמונים, קלויים ומקולפים

3/4 כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הניוקי: מערבבים בקערה את הריקוטה, הפרמזן, הביצה, הקמח, מלח, פלפל ואגוז המוסקט. מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2 קורצים עם ידיים רטובות עיגולים קטנים מהבצק, ממלאים כל אחד בכדור מוצרלה קטן או בחתיכת מוצרלה. מניחים על משטח מקומח.

3 מכינים את הרוטב: מחממים חמאה במחבת גדולה, מוספים את השאלוט ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מתרככות.

4 מוסיפים את הערמונים, השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהשמנת רותחת והרוטב מסמיך מעט.

5 מעבדים את הרוטב למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט או במעבד מזון. לרוטב חלק במיוחד ניתן לסנן את המחית שהתקבלה דרך מסננת.

6 במחבת נוספת מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את הניוקי עד שהם שחומים מכל הצדדים.

7 הגשת המנה: שמים מספר כפות מהרוטב בצלחת הגשה ומניחים מעליו את הניוקי המטוגנים.