אוכל
צילום׃ סמדר וקנין

הודו ברוטב שועלים

שוקי הודו מתובלים בבישול ארוך עם רוטב עגבניות סמיך. הסבלנות משתלמת

| | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 שוקי הודו

2 כפות חרדל

1 בצל גדול

שמן קנולה

2-3 שיני שום קצוצות

1 חבילת רסק עגבניות קטנה

1/2 ליטר מים

מלח

פלפל

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות סויה

2 כפיות קמח

כף אבקת מרק עוף, או כוס ציר עוף או בקר

אופן ההכנה:

1 מושחים את שוקי ההודו בחרדל ומניחים בצד בינתיים.

2 מטגנים את הבצל במעט שמן קנולה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את השום ואת השוקיים וממשיכים לטגן קלות מכל הצדדים.

3 מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי ליטר מים (מעט מעל גובה השוקיים).

4 מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואבקת מרק או ציר. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לשעתיים עד שההודו מתרכך. מוסיפים את הסויה וממשיכים לבשל.

5 בכוס קטנה ממיסים את הקמח עם מעט מים ומערבבים על מנת שלא ייווצרו גושים.

6 מוסיפים את הקמח לתבשיל על מנת שיסמיך מעט את הרוטב.

1.       מושחים את שוקי ההודו בחרדל ומניחים בצד בינתיים.

2.      מטגנים את הבצל במעט שמן קנולה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את השום ואת השוקיים וממשיכים לטגן קלות מכל הצדדים.

3.      מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי ליטר מים (מעט מעל גובה השוקיים).

4.      מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואבקת מרק או ציר. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לשעתיים עד שההודו מתרכך. מוסיפים את הסויה וממשיכים לבשל.

5.      בכוס קטנה ממיסים את הקמח עם מעט מים ומערבבים על מנת שלא ייווצרו גושים.

מוסיפים את הקמח לתבשיל על מנת שיסמיך מעט את הרוטב.