אוכל

קדרה מקסיקנית של פלפל חלפניו ממולא בשרימפס

לא על כל מנה אפשר להגיד שיש לה אופי אבל למנה הזו בהחלט יש! בואו להינות ממנה מקסיקנית אמיתית שפשוט כיף לאכול

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 05/07/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

החומרים לפלפל החלפניו הממולא

6 פלפלים מסוג חלפניו בינוניים/ גדולים, ב-3 צבעים שונים (אדום, ירוק, צהוב – 2 מכל צבע)

20 שרימפסים בינוניים נקיים, ללא ראש וזנב חתוכים לחצי

1/3 כוס שמן זית איכותי

1 כף כוסברה קצוצה דק

2 שיני שום קצוצים דק

גרדה + מיץ מליים שלם

1 כפית מלח ים אטלנטי

½ כפית פלפל שחור גרוס גס

1 עלי דפנה

 

החומרים לפולנטה ולאפונת השלג

גרעיני תירס מגולחים מ5-6 קלחים (תלוי בגודל)

חצי כוס קמח תירס

250 מיל שמנת לבישול

250 מיל חלב

40 גרם

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

8 יחידות של אפונת שלג

מעט חמאה להקפצת האפונה

שן שום קטנה קצוצה

מלח / פלפל לטיבול האפונה

 

לקישוט

עלי כוסברה טריים

שמנת חמוצה

פפריקה אדומה מעושנת

 

אופן ההכנה:

אופן ההכנה לחלפניו:

1 בעזרת סכין חורצים את הפלפלים לאורכם ומנקים אותם מגרעינים ומהבשר הלבן החריף.

2 שוטפים היטב ומייבשים בעזרת נייר סופג.

3 מכינים את המילוי – בתוך קערה מערבבים את השרימפסים עם שמן הזית, הכוסברה, שיני השום הקצוצות, גרדה ומיץ הליים, המלח הפלפל ועלה הדפנה.

4 מערבבים היטב את כל המילית ומשרים כ- 5 דקות.

5 ממלאים כל פלפל במלית כך שיהיה מלא ודחוס.

6 מניחים את הפלפלים הממולאים על להבה חשופה (ניתן להניח על רשת צליה) ושורפים את הפלפלים היטב עד שכל הקליפה של הפלפל נשרפת.

7 מוציאים מהאש ומניחים בצד לצינון, לאחר שהפלפלים הממולאים הצטננות קצת קולפים בעדינות את שכבת הקליפה השרופה ומנקים עד כמה שאפשר.

אופן הכנת הפולנטה ואפונת השלג:

1 מעבדים במעבד מזון את גרעיני התירס עם החלב לרמה שהתירס מפורק אך עדיין ישנם חתיכות של תירס. בסיר בינוני מחממים את השמנת עם תערובת החלב והתירס הטחון, מוסיפים את החמאה ומביאים לרתיחה קלה.

2 מתבלים במלח, בפלפל השחור ובאגוז מוסקט.

3 טועמים ובודקים שהתערובת מתובלת היטב.

4 מנמיכים את להבת האש ומוסיפים תוך כדי בחישה את קמח התירס בהדרגה.

5 ממשיכים לבחוש את התערובת עד שהיא מסמיכה ומזכירה פירה.

6 מכבים את הלהבה, ומכסים את הסיר על להגשה.

7 במחבת קטנה מחממים חמאה ואליה מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון קצר עד שיש ארומה של שום באוויר. מוסיפים את אפונת השלג ומקפיצים קלות. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מייד מהלהבה.

הגשה:

1 בכלי פיירקס עמיד בחום אישי או משפחתי מניחים את תערובת הפולנטה, עליו מסדרים באופן אסתטי את הפלפלים הממולאים.

2 מסביב מניחים את אפונת השלג, ומעל הכול יוצקים את מעט החמאה שנותרה מהקפצת האפונה.

3 מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל בין 7-10 דקות.

4 מוצאים מהתנור ומעטרים בעלי הכוסברה ובכף נדיבה של שמנת חמוצה ומעל הכול בוזקים את הפפריקה המעושנת.

5 מגישים את המנה כשהיא חמה ואוכלים מייד.

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה (מצע של פולנטה רכה מתירס אמיתי ואפונת שלג כולל הקישוט - עלי כוסברה טריים, שמנת חמוצה ופפריקה אדומה מעושנת) (2 מנות)

אנרגיה 1061אנרגיה
חלבונים 30 גרם
פחמימות 165 גרם
שומנים 40 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה (קדרה מקסיקנית של פלפל חלפניו ממולא בשרימפס) (2 מנות)

אנרגיה 670אנרגיה
חלבונים 62גרם
פחמימות 17 גרם
שומנים 38 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה (כולל 2 המתכונים) (2 מנות)

אנרגיה 1731אנרגיה
חלבונים  92 גרם
פחמימות 182 גרם
שומנים 79 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה (קדרה מקסיקנית של פלפל חלפניו ממולא בשרימפס) (2 מנות)