אוכל
צילום׃ burdem, Istock

ארטישוק ממולא בשר טחון עם פלפל ירוק

תבשיל עשיר ומעודן

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

12 ארטישוק טריים
¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
6 שיני שום שלמות, מעוכות מעט
1 כף עלי תימין
1 פלפל חריף פרוס דק ומנוקה מחרצנים
3 כוסות פולי פול טריים או קפואים
4 כוסות מים או מרק עוף צח
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כפית כורכום
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

למילוי

½ קילו בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה
½ כוס בורגול עבה מושרה בהרבה מים קרים
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
½ כפית אגוז מוסקט
1 ביצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מנקים את הארטישוק מעלים כך שרק הלבבות יישארו. 2. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה. 3. צרים מהתערובת 12 קציצות שמנמנות. ממלאים את לבבות הארטישוקים בקציצות. 4. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים שום, פלפל חריף ותימין ומטגנים כשלוש דקות. 5. מוסיפים לסיר את המים או המרק, פול, מיץ וקליפת לימון, כורכום, כוסברה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות. 6. מוסיפים הארטישוקים הממולאים, מפנים להם מקום, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. לפני ההגשה מפזרים מעל עוד מעט כוסברה קצוצה.