אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק תימני עם עוף, תפוחי אדמה וחילבה לצד לחם ביתי

מרק מסורתי אמיתי וטעים עם קערת לחם ביתית מתוקה

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

למרק:

3 נתחי עוף

צלע כבש

3 בצלים שלמים

5 שיני שום שלמות

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

כוס כוסברה טרייה

חצי כוס סלרי קצוץ

כף חווייאג' למרק

מרק עוף

מלח פלפל

3 מסמרי ציפורן טחונים

3 שיני הל

לקערת הלחם

1/2 ק"ג קמח

כף שמרים יבשים או חצי קובייה שמרים טריים

ביצה

רבע כוס שמן

4 כפות סוכר

כפית מלח

מעט שומשום או שקדים

אופן ההכנה:

להכנת המרק:

1 צורבים בסיר גדול עם שמן זית 3 נתחי עוף וצלע כבש עד הזהבה מלאה.

2 מוסיפים פנימה 3 בצלים שלמים קלופים מחוררים במזלג.

3 כשהבצלים מזהיבים, מוסיפים בהדרגה: ליטר וחצי מים חמים.

4 לאחר מספר דקות, מוסיפים את השום, הבצל הירוק, הכוסברה והסלרי.

5 מכסים את הסיר ומבשלים היטב כ-30 דקות.

6 לאחר מכן, מוסיפים לסיר חוויאג' למרק, מרק עוף, מלח, פלפל, ציפורן והל וממשיכים לבשל לכ-30 דקות נוספות.

להכנת קערת הלחם:

1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, ביצה, שמן, סוכר ומלח.לאט ובהדרגה יוצקים לתערובת 2 כוסות מים.

2 לשים היטב 7 דקות ולכסות בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כ-40 דקות.

3 מניחים את כדור הבצק על נייר אפייה במרכזה של תבנית. יוצרים חור במרכז הבצק ומותחים מעט לצדדים, כמו בייגלה.

4 במרכז החור מניחים קערה קרמית (שתהיה קערת המרק).

5 מברישים את הבצק בביצה ומפזרים עליו מעט שומשום או שקדים.

6 אופים בתנור ב-200 מעלות עד שהכול זהוב כהוגן.

7 בסיום האפייה מזליפים בעדינות מעט דבש על הלחם הרותח.

8 יוצקים את המרק לקערה ומגישים לצד לימון טרי.