אוכל
תמונת AVI׃ mako

חלה מטוגנת עם סלמון אפוי באיולי

רכות של חלה מטוגנת עם סלמון טרי ורוטב טעים ומרענן

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לפרנץ' טוסט

1/2 קופסא של שמנת מתוקה

4 ביצים

מעט מלח

חלה מתוקה

לסלמון והרוטב

3 כפות מיונז (רצוי ביתי)

3/4 כוס לימון

1 חבילה כוסברה קצוצה

3 שיני שום

מלח

פלפל

נתח פילה סלמון ללא עור באורך החלה

אופן ההכנה:

לפרנץ' טוסט:

1 לתערובת הביצים, מערבבים את השמנת, הביצים ומוסיפים מעט מלח.

2 פורסים את החלה לרוחב באמצע וטובלים בתערובת הביצים.

3 מטגנים בחמאה משני הצדדים כל אחד מחצאי החלה.

לרוטב:

4 מערבבים יחד את המיונז, הלימון, הכוסברה, השום, מלח ופלפל.

5 יוצקים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מעט מן התערובת.

6 מניחים את הסלמון מעל התערובת ויוצקים את שאר התערובת על הסלמון.

7 מכניסים לתנור מחומם מראש על חום של 220 מעלות למשך 12-15 דקות עד שהדג מוכן (להקפיד לא לייבש אותו).

8 להוציא מהתנור ולהניח על תחתית החלה המטוגנת.

9 להגשה: ניתן לקשט בפלפלים קלויים או כל ירק מתאים אחר. מוסיפים את שאריות הרוטב שבתבנית לכריך ומגישים.