חלה עם מיטבול, חצילים ורוטב איולי
קציצות מהממות עם חרוסת כוסברה ואיולי צלפים בדבש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לקציצות:
400 גרם בשר טחון
בצל גדול מגורר
כוס עלי כוסברה קצוצים
מלח
פלפל שחור
2 ביצים
1/4 כוס פרורי לחם
1/4 כוס מים
4 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות
שמן זית
בקבוק רוטב עגבניות
כף סוכר
2 כפות פלפל צ'ומה
כפית כמון
וכפית קימל טחון
מלח
פלפל
כפית זרעי כוסברה טחונה
לרוטב האיולי
2 חלמונים
2 כוסות שמן זית
10 צלפים
כפית מלח
כף דבש
מעט לימון
מעט צ'ילי חריף
2 שיני שום
לחרוסת כוסברה
כוס עלי כוסברה טריים
1/2 כוס אגוזים
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס פיסטוקים
כף דבש
1/4 כוס שמן זית
מעט גרידת לימון
מלח לפי טעם
לחמניה או לחם
אופן ההכנה:
להכנת הקציצות:
1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עם הבשר בקערה ויוצרים קציצות. (בהמשך נוסיף אותן לרוטב המוכן).
להכנת רוטב העגבניות:
2 מוסיפים בקבוק רוטב עגבניות לתוך סיר עם שמן זית חם.
3 מוסיפים לסיר סוכר, פלפל צ'ומה, ואת התבלינים. מערבבים ומבשלים עד להסמכה.
4 את הקציצות שיצרנו, מוסיפים בעדינות לסיר הרוטב ומבשלים כ-30 דקות.
לרוטב האיולי:
5 במעבד מזון מערבבים 2 חלמונים.
6 לאט ובהדרגה מוסיפים את שמן הזית, הצלפים, מלח, דבש, מעט לימון, צ'ילי ושום. מערבבים עד לקבלת מרקם של מיונז.
לחרוסת כוסברה:
7 טוחנים את כל המרכיבים במיקסר עד למרקם פסטו גס.
הגשה:
8 לשים בלחם את הקציצות ואיתן רטבים לפי הטעם. מומלץ לשדרג עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ.