אוכל
תמונת AVI׃ mako

חלה עם מיטבול, חצילים ורוטב איולי

קציצות מהממות עם חרוסת כוסברה ואיולי צלפים בדבש

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לקציצות:

400 גרם בשר טחון

בצל גדול מגורר

כוס עלי כוסברה קצוצים

מלח

פלפל שחור

2 ביצים

1/4 כוס פרורי לחם

1/4 כוס מים

4 כפות שמן זית

לרוטב העגבניות

שמן זית

בקבוק רוטב עגבניות

כף סוכר

2 כפות פלפל צ'ומה

כפית כמון

וכפית קימל טחון

מלח

פלפל

כפית זרעי כוסברה טחונה

לרוטב האיולי

2 חלמונים

2 כוסות שמן זית

10 צלפים

כפית מלח

כף דבש

מעט לימון

מעט צ'ילי חריף

2 שיני שום

לחרוסת כוסברה

כוס עלי כוסברה טריים

1/2 כוס אגוזים

1/2 כוס שקדים

1/2 כוס פיסטוקים

כף דבש

1/4 כוס שמן זית

מעט גרידת לימון

מלח לפי טעם

לחמניה או לחם

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עם הבשר בקערה ויוצרים קציצות. (בהמשך נוסיף אותן לרוטב המוכן).

להכנת רוטב העגבניות:

2 מוסיפים בקבוק רוטב עגבניות לתוך סיר עם שמן זית חם.

3 מוסיפים לסיר סוכר, פלפל צ'ומה, ואת התבלינים. מערבבים ומבשלים עד להסמכה.

4 את הקציצות שיצרנו, מוסיפים בעדינות לסיר הרוטב ומבשלים כ-30 דקות.

לרוטב האיולי:

5 במעבד מזון מערבבים 2 חלמונים.

6 לאט ובהדרגה מוסיפים את שמן הזית, הצלפים, מלח, דבש, מעט לימון, צ'ילי ושום. מערבבים עד לקבלת מרקם של מיונז.

לחרוסת כוסברה:

7 טוחנים את כל המרכיבים במיקסר עד למרקם פסטו גס.

הגשה:

8 לשים בלחם את הקציצות ואיתן רטבים לפי הטעם. מומלץ לשדרג עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ.