תמונת AVI׃ mako
קארי ירוק של דגים וחצילים
תבשיל דגים טריים בטעמים מופלאים מהמזרח. מנה צבעונית עם ארומה משגעת
יונתן רושפלד | מאסטר שף
| פורסם 17/09/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לציר המרק:
בצל ירוק
עגבנייה
שום שלם
כרע עוף / אדרה של דג
לדג והרוטב:
1 קופסא של חלב קוקוס
ג'ינג'ר טרי
2 כפות קארי ירוק
2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
6 עלי כפיר ליים
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס עלי תרד טרי
1.2 קילו פילה דג ים (דניס, לוקוס, בס או פרידה) בקוביות גדולות
1 כוס עלי בזיליקום טרי
מלח
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 מכינים מרק מבצל ירוק, עגבנייה, שום שלם, כרע עוף / אדרה של דג.
2 מרתיחים בסיר רחב את המרק המוכן, חלב הקוקוס, הג'ינג'ר והקארי הירוק.
3 ברגע שהנוזל רותח מוסיפים את קוביות החצילים ועלי הכפיר ליים, מכסים ומבשלים על אש בינונית 25 דקות.
4 מוציאים כוס מהנוזל החם ושמים בבלנדר יחד עם עלי הכוסברה והתרד. טוחנים היטב ומחזירים לסיר.
5 מוסיפים גם את קוביות הדג ועלי הבזיליקום וממליחים. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 4 דקות.
6 מגישים מיד על אורז לבן.