אוכל
תמונת AVI׃ mako

קארי ירוק של דגים וחצילים

תבשיל דגים טריים בטעמים מופלאים מהמזרח. מנה צבעונית עם ארומה משגעת

יונתן רושפלד | מאסטר שף | פורסם 17/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לציר המרק:

בצל ירוק

עגבנייה

שום שלם

כרע עוף / אדרה של דג

לדג והרוטב:

1 קופסא של חלב קוקוס

ג'ינג'ר טרי

2 כפות קארי ירוק

2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

6 עלי כפיר ליים

1 כוס עלי כוסברה

1 כוס עלי תרד טרי

1.2 קילו פילה דג ים (דניס, לוקוס, בס או פרידה) בקוביות גדולות

1 כוס עלי בזיליקום טרי

מלח

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מכינים מרק מבצל ירוק, עגבנייה, שום שלם, כרע עוף / אדרה של דג.

2 מרתיחים בסיר רחב את המרק המוכן, חלב הקוקוס, הג'ינג'ר והקארי הירוק.

3 ברגע שהנוזל רותח מוסיפים את קוביות החצילים ועלי הכפיר ליים, מכסים ומבשלים על אש בינונית 25 דקות.

4 מוציאים כוס מהנוזל החם ושמים בבלנדר יחד עם עלי הכוסברה והתרד. טוחנים היטב ומחזירים לסיר.

5 מוסיפים גם את קוביות הדג ועלי הבזיליקום וממליחים. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 4 דקות.

6 מגישים מיד על אורז לבן.