תמונת AVI׃ mako
קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים
קציצות בשר פשוטות וטעימות בליווי חציל קלוי עסיסי
חיים כהן | מאסטר שף
| פורסם 17/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
1 חציל בינוני קלוף וקלוי
0.25 ק"ג בשר כבש טחון
0.25 ק"ג בשר אנטריקוט טחון
מלח
פלפל שחור
חופן נענע
חצי כוס שמן זית משובח
1 ק"ג עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים
1 פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה את החציל, בשר הכבש, בשר האנטריקוט, מלח, פלפל שחור ונענע. לשים יחד לעיסה.
2 יוצרים קציצות מהתערובת ומכניסים למקרר.
3 מחממים חצי כוס שמן זית בסיר ומוסיפים את עגבניות השרי הפרוסות. מביאים לרתיחה כ-10 דקות. מידי פעם מערבבים ומנערים את העגבניות מעט. מוציאים ושופכים למסננת.
4 בעזרת מצקת מועכים את העגבניות דרך המסננת עד הוצאת המיץ. את רסק העגבניות מחזירים לסיר.
5 במחבת נפרדת מטגנים את הקציצות.
6 מגישים את הקציצות יחד עם רוטב העגבניות.