חטיפי עוף על מצע בטטה צלויה בדבש ונענע
כנפי עוף מתקתקות ופיקנטיות בג'ינג'ר וסויה על מצע שהוא כולו חוויה בפני עצמה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
לחטיפי העוף
12 כנפי עוף
4 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
2 כפיות רוטב סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
פלפל שחור גרוס ומלח גס
לבטטה הצלויה
1 ק"ג בטטה (רצוי בטטות קטנות מאורכות)
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש
3 כפות רכז רימונים
חצי כוס נענע קצוצה (אפשר להוסיף גם כוסברה)
מיץ וקליפה מלימון אחד
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 עם סכין חזקה וחדה, מפרידים את שני חלקי הכנפיים וחותכים את קצות העצמות של כל חלק.
3 לאחד מחלקי הכנפיים יש שתי עצמות. מסירים את העצם הדקה יותר. מושכים את הבשר מעט למעלה בשני חלקי הכנפיים.
4 מערבבים בקערה את הג'ינג'ר, השום, הסויה, הצ'ילי ומוסיפים מלח ופלפל. משרים בתערובת את חטיפי העוף למשך 30 דקות.
5 חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.
6 בקערה, מערבבים את קוביות הבטטה עם 3 כפות שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
7 מפזרים על פני תבנית גדולה מכוסה בנייר אפייה. אופים במשך 20 דקות.
8 מערבבים דבש ורכז רימונים (התערובת צריכה להיות נוזלית. אם הדבש מוצק מידי, מחממים אותו מעט).
9 מכניסים לקערה את הבטטות הצלויות מיד עם הוצאתן מהתנור, כאשר הן עדיין חמות ומעדינות מערבבים עם הרוטב.
10 מפזרים את הנענע הקצוצה, גרידת הלימון ומטפטפים מעט מיץ לימון.
11 בתבנית מכוסה בנייר אפייה, מסדרים בצפיפות את חטיפי העוף, כאשר העצמות מונחות כלפי מעלה.
12 אופים במשך 20 דקות ומדי 5 דקות מברישים בתערובת המרינדה.
13 אם הצבע נשאר בהיר מידי, ניתן בסוף לצלות מתחת לגריל במשך 2-3 דקות. בשר הכנפיים מאד עדין, לכן יש לשים לב לא לצלות זמן רב מדי.
להרכבת המנה:
14 עורמים את קוביות הבטטה על צלחת ומניחים את החטיפים בזהירות על הבטטה.