אוכל
תמונת AVI׃ mako

אווז ברוטב חמוץ מתוק

עזבו אותכם חופשה בתאילנד, המתכון הבא יותר זול מטיסה ומספק את אותה חוויה קולינרית

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 שוק אווז

בצלי שאלוט

8 שיני שום שלמות

צרור פטרוזיליה קצוץ

3 לימונים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מלח

פלפל

קינמון

סוכר

שמן זית

10 תמרים טחונים

מעט סויה

כוס מים

אופן ההכנה:

1 דוקרים קלות את עור האווז ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך שעה לפחות.

2 מכינים את הרוטב: מטגנים את בצלי השאלוט ואת שיני השום השלמות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את קוביות הלימון, מתבלים במעט מלח, פלפל, קינמון, וסוגרים את הסיר.

3 חורצים את התמרים וטוחנים במעבד מזון עם מעט קינמון, מעט סוכר ומעט שמן זית.

4 מוסיפים לרוטב ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

5 מוסיפים (לפני הרתיחה) 1 כוס מים, חצי כוס סויה, בודקים טעמים ומתקנים אם צריך.

6 הגשה: מוציאים את האווז מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני שפורסים אותו. מניחים את הרוטב בתחתית הצלחת, פורסים את האווז ומניחים מעל. בתאבון.