אווז ברוטב חמוץ מתוק
עזבו אותכם חופשה בתאילנד, המתכון הבא יותר זול מטיסה ומספק את אותה חוויה קולינרית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 שוק אווז
בצלי שאלוט
8 שיני שום שלמות
צרור פטרוזיליה קצוץ
3 לימונים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
מלח
פלפל
קינמון
סוכר
שמן זית
10 תמרים טחונים
מעט סויה
כוס מים
אופן ההכנה:
1 דוקרים קלות את עור האווז ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך שעה לפחות.
2 מכינים את הרוטב: מטגנים את בצלי השאלוט ואת שיני השום השלמות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את קוביות הלימון, מתבלים במעט מלח, פלפל, קינמון, וסוגרים את הסיר.
3 חורצים את התמרים וטוחנים במעבד מזון עם מעט קינמון, מעט סוכר ומעט שמן זית.
4 מוסיפים לרוטב ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.
5 מוסיפים (לפני הרתיחה) 1 כוס מים, חצי כוס סויה, בודקים טעמים ומתקנים אם צריך.
6 הגשה: מוציאים את האווז מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני שפורסים אותו. מניחים את הרוטב בתחתית הצלחת, פורסים את האווז ומניחים מעל. בתאבון.