מילפיי עם קרם מסקרפונה וריבת עגבניות
הקינוח המוכר מצטרף לחגיגת עגבניות מתוקה וטעימה. שווה לנסות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
לבצק
בצק עלים
חלמון ביצה
כף סוכר
לקרם המילוי
100 גרם גבינת ריקוטה
70 גרם גבינת מסקרפונה
1/3 כוס אבקת סוכר
¼ כוס שמנת מתוקה
2 כפות צנוברים קלויים קצוצים
כפית תמצית וניל
לריבת העגבניות
כוס עגבניות שרי קצוצות
2 כפות סוכר חום
כף שמן זית
מלח
מעט צנוברים קלויים וקצוצים להגשה
אופן ההכנה:
הכנת ההבצק:
1 מניחים על משטח מקומח את בצק העלים וחותכים שלשה מלבנים זהים (בגודל 6X12 ס"מ).
2 מעבירים את המלבנים לתבנית עם נייר אפייה ומברישים מעל כל מלבן את החלמון ומפזרים מעט סוכר.
3 אופים במשך כ-20 דקות ב-180 מעלות ומניחים בצד.
הכנת המילוי:
4 מכניסים את כל מרכיבי המילוי לקערה ומערבבים היטב.
5 מצננים את המילוי בקירור.
הכנת ריבת העגבניות:
6 מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה את העגבניות עם השמן, המלח והסוכר עד שהתערובת הופכת להיות מרוכזת ואחידה (כ-20 עד 30 דקות).
אופן הרכבת המנה:
7 מניחים בצלחת עגולה שכבה של בצק עלים, מעליה מורחים קצת מהמילוי ומכסים עם עוד עלה של בצק.
8 מוסיפים עוד מהמילוי ועליו מורחים שכבה דקה של ריבה.
9 מניחים מעל הריבה את עלה הבצק השלישי והעליון. מפזרים מעל המנה אבקת סוכר וצנוברים ומגישים.