אוכל
תמונת AVI׃ mako

חצאי חצילים ממולאים בתנור בסגנון תורכי

מנה שבה טעמי החציל באים לידי ביטוי בכל תפארתם. המשימה לא מסובכת מדי, בתנאי שמקפידים על כל השלבים

רחל קדוש משען | מאסטר שף | פורסם 10/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 חצילים מאורכים רזים

½ כוס שמן קנולה לטיגון החצילים

1 בצל בינוני קצוץ

¼ כוס פירורי לחם

¼ כפית פלפל שחור טחון

¼ כפית פלפל אנגלי טחון

קורט מלח

1 קופסת רסק עגבניות קטנה

¼ קילו בשר טחון מסוג צוואר

50 גרם שומן כבש טחון

¼ כוס שמן קנולה לתערובת הבשר

1 ביצה

1 עגבנייה פרוסה

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 חוצים את החצילים לאורכם.

2 מרוקנים את תוכנם של החצילים עד ל-1 ס"מ מהקליפה.

3 מטגנים את החצילים בשני הצדדים לקבלת צבע זהבהב.

4 מטגנים במחבת נפרדת את הבצל הקצוץ עם שמן הקנולה עד לקבלת שקיפות. מוספים את הבשר הטחון והשומן ומערבבים.

5 מכבים את הגז ומוסיפים את פירורי הלחם, הפלפל השחור, הפלפל האנגלי, המלח, חצי כפית רסק עגבניות והביצה. מערבבים היטב וממלאים את חצאי החצילים.

6 במגש אלומיניום עמוק מניחים את חצאי החצילים הממולאים במלית ושמים על כל חצי חציל פרוסת עגבנייה עבה במעט.

7 בקערה עמוקה מערבבים שתי כוסות מים רותחים עם שאר רסק העגבניות, מעט פלפל שחור פלפל אנגלי ומלח. מערבבים היטב ויוצקים על החצילים מלמעלה.

8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות את המגש כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום (מניחים את המגש בחלקו התחתון של התנור על הרשת למשך 60 דקות).

9 בתום 60 הדקות מוציאים את נייר האלומיניום מלמעלה ומשאירים את המגש לחצי שעה נוספת ללא מכסה.

טיפ: אפשר להשאיר את החצילים למשך 3 שעות על חום של 130 מעלות בתוך התנור לקבלת מירקם ריבתי.

חשוב מאוד ליצוק מדיי פעם מהרוטב על חצאי החצילים.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):

אנרגיה 1431 קלוריות
חלבונים 50 גרם
פחמימות 107 גרם
שומנים 91 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב של העונה החדשה