צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים
בואיקוס מגבינה בולגרית ושמנת
חטיף גבינה טעים ופריך
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 30/06/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם חמאה
1/2 ק"ג קמח
1 מכל גבינת קוטג`
1 מכל שמנת חמוצה
2 ביצים
250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
כ - 50 גרם גבינת פרמזן, או קשקבל, לגירוד מעל המאפה
אופן ההכנה:
1 מפוררים את החמאה בקמח במעבד מזון, ומוסיפים את כל החומרים, חוץ מהפרמזן.
2 קורצים בידיים עיגולים בגודל אגוז מלך, או מרדדים וקורצים עיגולים מדויקים בכוס. בוזקים על העיגולים גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת, ושמים בתבנית משומנת.
3 מחממים תנור ל - 180 מעלות צלזיוס (חום בינוני- גבוה) ואופים 50 דקות, או עד שמשחים ומזהיב.