אוכל
תמונת AVI׃ mako

סלמון אפוי ברוטב בשמל וגלילות חצילים

תיבול מושלם שהופך את הסלמון הקלאסי למנה נימוחה ומלאת טעמים

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 31/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב

70 גרם חמאה

מיכל שמנת לבישול

מרווה

בזיליקום

5 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל צ'ילי גרוס

אגוז מוסקט

כוס חלב קר

2 כפיות קורנפלור

לסלמון

2 נתחי סלמון בינוניים

מעט קמח

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת את החמאה והשמנת ומוסיפים את עשבי התיבול, שום, מלח, פלפל צ'ילי ואגוז מוסקט.

2 ממיסים בכוס החלב את הקורנפלור עד למרקם חלק וללא גושים ומוסיפים למחבת השמנת. ממשיכים לערבב עד להסמכה.

3 מקמחים מעט את נתחי הסלמון ומטגנים משני הצדדים במעט שמן למשך מס' דקות.

4 מוסיפים את השמנת מעל הסלמון, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור על 200 מעלות במשך 50 דקות. (מומלץ לבדוק את הנתח במהלך האפייה כך שלא יהיה עשוי מדי).

5 בתום האפייה מסירים את נייר הכסף ומעבירים לגריל עליון על מנת להשחים את מעטפת קרום השמנת שמעל הסלמון.