תמונת AVI׃ mako
סלמון אפוי ברוטב בשמל וגלילות חצילים
תיבול מושלם שהופך את הסלמון הקלאסי למנה נימוחה ומלאת טעמים
אליהב שאשון | מאסטר שף
| פורסם 31/08/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לרוטב
70 גרם חמאה
מיכל שמנת לבישול
מרווה
בזיליקום
5 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל צ'ילי גרוס
אגוז מוסקט
כוס חלב קר
2 כפיות קורנפלור
לסלמון
2 נתחי סלמון בינוניים
מעט קמח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת את החמאה והשמנת ומוסיפים את עשבי התיבול, שום, מלח, פלפל צ'ילי ואגוז מוסקט.
2 ממיסים בכוס החלב את הקורנפלור עד למרקם חלק וללא גושים ומוסיפים למחבת השמנת. ממשיכים לערבב עד להסמכה.
3 מקמחים מעט את נתחי הסלמון ומטגנים משני הצדדים במעט שמן למשך מס' דקות.
4 מוסיפים את השמנת מעל הסלמון, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור על 200 מעלות במשך 50 דקות. (מומלץ לבדוק את הנתח במהלך האפייה כך שלא יהיה עשוי מדי).
5 בתום האפייה מסירים את נייר הכסף ומעבירים לגריל עליון על מנת להשחים את מעטפת קרום השמנת שמעל הסלמון.