>> אתם יודעים יותר טוב? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח, ואולי תזכו בסדנה עם המאסטרים

לחצו כאן ושלחו לנודני שמש משלב בין כיריים לתנור

השאלה הגדולה לגבי האודישן של דני היא "למה להכין קבבים בתנור?". הרבה יותר טוב להכין קבבוני בורי, ולמעשה קבבים מכל סוג, במחבת על הכיריים וכך להרוויח יותר שליטה על החום וזמן הבישול.

אך זו לא הייתה הבעיה העיקרית, כמו שהשופטים אמרו: "לא היה צורך בזיתים, ומקלות הקינמון היו מיותרים". הם גם התייחסו פחות למנה של הקבב, אלא למרק שאותו דני דווקא כן בישל על כיריים כמו שצריך.

לסיכום, דגים הם מרכיב שאינו דורש זמן רב של בישול אך מצריך דיוק ועדינות. חשוב לשים לב שלא לתבל יותר מדי, ולשמור על זמן של בערך דקה צריבה מכל צד כך שהקבבים ייצאו מוכנים, עסיסיים וטעימים.

_OBJמיכל ממן צורבת יותר מדי את הדג

מיכל ממן לא עברה את האודישן כי השופטים לא נהנו מהמנה, ומיכל אנסקי אמרה שהדג היה יבש.

רבים מאלו שמכינים דג מסתמכים רק על איכות חומרי הגלם, אך צריך לעמוד בקריטריונים נוספים על מנת להשאיר טעם בלתי נשכח. דג לוקוס זה דג מאוד יקר, אך זה לא מספיק: חשוב לדעת איך מכינים אותו כשמשקיעים בנתח כזה.

אפשר לומר כי מבחינה אובייקטיבית, כנראה שמיכל בישלה יותר מדי את הדג. במקרה הזה אמנם היה נכון להכין אותו במחבת, רק צריך להיות תמיד עם היד על הדופק ולא "לשכוח אותו".

_OBJסברינה מעדיפה תנור - אבל מכניסה לתוכו דג מהפריזר

סברינה הגיעה לאודישנים אחרי שהדג פילה קוד שרכשה היה כל הלילה בפריזר. לדג כזה תמיד עדיף להכין בלילה עדינה, ולטגן במחבת על כיריים לא יותר משתי דקות.

יונתן רושפלד ציין בפירוש כי "חבל שהמרכיב הבסיסי קפוא,  והיה עדיף לקנות דג טרי", וכנראה שהוא צודק. הדג היה יוצא יותר עסיסי, יותר טעים וציפוי הבלילה הפריך היה נותן לו יותר חיים.

>> אתם יודעים יותר טוב? _OBJ מתכון מנצח, ואולי תזכו בסדנה עם המאסטרים

מאסטר שף, חמישי בשעה 21:00