>> אתם יודעים יותר טוב? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח, ואולי תזכו בסדנה עם המאסטרים

לחצו כאן ושלחו לנוזהבה קקון: עסיסיות היא שם המשחק

למזלה של זהבה, פרגיות אפשר להכין גם במחבת וגם בתנור. הפרגית היא עוף עסיסי ורך, ואפשר לבשל אותה בהרבה וורסיות - רק צריך, כמו בכל בישול, להשקיע קצת יותר.

במידה ומכינים את הפרגיות במרינדה כדאי מאוד להשרות אותה לפחות 3 שעות עד לילה. בצורה כזו הבשר סופג את כל הטעמים וככה הוא לא יוצא משעמם.

לגבי התוספת, כדאי לקחת תפוחי אדמה, לתת להם בישול ראשוני בתנור ולאחר 25-35 דק' להוסיף את הפרגיות עם הרוטב. בצורה כזו גם תפוחי האדמה מקבלים את הטעמים והתחושובת של הרוטב, והמנה יוצאת מושלמת.

_OBJמושיקו כהן: גם במנת כיריים צריך טאצ' אישי

לפי השופט יונתן רושפלד, הסופריטו של מושיקו היה "חסר עומק". את הסופריטו נהוג להכין על הכיריים ולא היה צריך להכניס אותו לתנור, אלא לתת לו פשוט טאצ' אחר: יותר תיבול, יותר "אהבה" ואז בפעם הבאה אולי זה יהיה הרבה יותר טעים.

לסיכום, כמו שאייל שני אמר: "התבשיל עבר דרכך ואני לא מרגיש אותך". תמיד תתנו עוד קצת או עוד משהו קטן שאתם חושבים שיעשה את המנה שלכם ליותר מוצלחת, אפילו אם אתם חושבים שזה לא משמעותי.

_OBJרומן מייסטר: ישראל מתייבשת

כבד בקר הוא מרכיב שמתייבש מאוד מהר, כמו שלמד רומן באודישן שעבר, ולכן צריך להיזהר בהכנה שלו. בדרך כלל מכינים אותו במחבת, אבל זמן הבישול שלו לא צריך להיות ארוך מפני שהבשר הופך להיות קשה ויבש. כאשר מכינים כבד בקר כדאי מאוד לשם לב לזמני הבישול, ובכל מקרה מומלץ להכין אותו במחבת על כיריים ולא להכניס אותו לתנור.

במילים אחרות, רומן עשה את הדבר הנכון - רק לא מספיק טוב.

>> אתם יודעים יותר טוב? _OBJ מתכון מנצח, ואולי תזכו בסדנה עם המאסטרים

מאסטר שף, סוגרים נבחרת: רביעי וחמישי בשעה 21:00