הזוכה: עומר סנקר ממעלה אדומים

צ'פטי (צילום: istockphoto)
צ'אפאטי על הכיריים. מעדן הודי|צילום: istockphoto
המתכון לכיריים: קאנגי' הודי וצ'אפאטי לרוטב

מרכיבים לקאנג'י:
כפית גראם מסאלה
חצי כפית מסאלה
תבלין לבשר
כפית מסאלה ירוקה (אפשר סחוג)
מלח לפי הטעם
6 תפוחי אדמה בינוניים
בצל קצוץ דק
כוסברה
עגבנייה חתוכה
רסק עגבניות
מים
חלקי עוף (עדיפות לכרעיים ושוקיים)
3 כפות שמן צמחי

אופן הכנת הקאנג'י:
מחממים בסיר רחב את השמן ומזהיבים את הבצל. לאחר ההזהבה מוסיפים את העגבנייה והתבלינים. מערבבים ומכניסים את רסק העגבניות. יש להוסיף את המים ואז להכניס את חלקי העוף ותפוחי האדמה. מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה.

המים צריכים לכסות את העוף, אך לא בצורה של מרק. לאחר הרתיחה יש להוסיף כפית וחצי מלח, להנמיך את האש ולבשל עד לריכוך העוף ותפוחי האדמה.

מרכיבים לצ'טפאטי:
2 כוסות קמח
כוס מים
כפית מלח

אופן ההכנה:
יש לערבב את כל החומרים לבצק אחיד שיהיה רך ולא דביק. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה, ולאחר מכן קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג. מרדדים לעיגול וקולים על מחבת יבש ללא שמן, ואחר כך מניחים על להבת הגז עד שמתנפח כמו פיתה.

הזוכה: שרה אבקסיס מראשון לציון

בשר צלי פרוס (צילום: istockphoto)
צלי בקר. מעסים ומכניסים לתנור|צילום: istockphoto
המתכון: צלי בקר בתנור

מצרכים:
נתח בשר צלי מס' 5
חרדל דיזיון
עלה מרווה
טימין
רוזמרין
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
10-12 שיני שום

אופן ההכנה:

נועצים שיני שום בנתח הבשר, ומורחים אותו מכל הכיוונים בשמן זית. לאחר מכן מעסים את הנתח עם פלפל שחור גרוס ומלח גס.

מחממים מחבת, וסוגרים את נתח הבשר מכל הצדדים. קוצצים דק עלי מרווה, רוזמין וטימין ומוסיפים לתערובת 2 כפות חרדל דיז'ון ו-3 שיניים של שום כתוש. מערבבים את כל החומרים ביחד ומורחים על הנתח את התערובת הסופית.

עוטפים את הצלי בשר בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-2.5 -3 שעות, כשמתוכם 10 דקות בחום גבוה ולאחר מכן לחום של 180 מעלות.

הזוכה: טלי דרהם ממושב חרוצים

פרוסת עוגת שוקולד (צילום: istockphoto)
מסיימים בטעם מתוק. עוגת שוקולד|צילום: istockphoto
המתכון: עוגת שוקולד

מרכיבים:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
0.5 כוס שמן
כוס מים
תמצית וניל
אבקת קקאו
אבקת אפייה
סוכר וניל
קמח
מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
ליקר שוקולד
שוקולד לבן/קוקוס

אופן הכנה:
מקציפים 5 ביצים עם כוס וחצי סוכר.
מוסיפים לחלמונים 1/2 כוס שמן, 1 כוס מים, מעט תמצית וניל, 4 כפות קקאו, 1 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל, 1 ו-3/4 כוסות קמח.

מערבבים הכל ומוסיפים את החלבונים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-40 דק' בחום של 170 מעלות. כשהעוגה מוכנה וחמה מכינים חצי כוס נס קפה ללא חלב וללא סוכר ומרטיבים בעדינות את העוגה.

אופן הכנת הקרם:
מחממים 1 מיכל של שמנת מתוקה (לא להרתיח), להוריד מהאש ולהוסיף 200 ג' שוקולד מריר וכף ליקר שוקולד. לשפוך על העוגה ולקשט מעל עם תלתלי שוקולד לבן או קוקוס.

בהצלחה ותודה לכל המשתתפים!