לשופטים ברור שכל אחד מהמתמודדים שנשארו בתחרות יכול וראוי להיות המאסטר שף הבא של ישראל. השאלה היא מי יוכל לעמוד בלחץ, ומי יוכיח שהוא יותר טוב מהחברים שלו. בתכנית האחרונה המשימה הייתה לבשל את אחד המאכלים הכי פופולאריים בעולם: כריך. לפי חיים כהן, את השם "סנדביץ'" קיבלה המנה מהדוכס האנגלי ג'ון מונטגיו, שחיפש מאכל שיזין אותו בזמן משחקי הקלפים להם היה מכור - והתגורר בעיירה קטנה בשם סנדביץ'. המתמודדים לא ידעו אם מדובר בחדשות טובות או רעות, משום שציפו לאתגר אחר לגמרי, וכל אחד מהם ניסה להפתיע בצורה אחרת.

>> בואו להיות טועמים בגמר של מאסטר שף

פילי צ'יז סטייק (תמונת AVI: mako)
פילי צ'יז סטייק|תמונת AVI: mako
הסנדביץ' המושלם של איריס כספי

איריס בחרה לפנות למקורות, ונזכרה שבזמן שהותה בארצות הברית נהגה לאכול "פילי צ'יז סטייק". בזמן בחירת המוצרים היא השקיעה באיתור הרוסטביף המתאים, לו הוסיפה גבינת אמנטל, פטריות ובצל מטוגן.

למתכון המלא של איריס: פילי צ'יז סטייק - רוסטביף עם בצל מטוגן, פטריות וגבינת אמנטל

הסנדביץ' המושלם של יוסי אזולאי

במנה שלו בחר יוסי במרכיבים אותם הוא באופן אישי מאוד אוהב, והתמקד בלימון ובאיולי. במהלך ההכנה סיפר עד כמה הוא אוהב לימון, ולכן הקפיד להכניס אותו לדג הסלמון ואחר כך גם לתוך החלה.

חלה מטוגנת עם סלמון ואיולי (תמונת AVI: mako)
חלה מטוגנת עם סלמון ואיולי|תמונת AVI: mako

למתכון המלא של יוסי: חלה מטוגנת עם סלמון אפוי באיולי

המבורגר אנטרקוט (תמונת AVI: mako)
המבורגר אנטרקוט|תמונת AVI: mako
הסנדביץ' המושלם של גילי הלפטק

לגילי לקח קצת זמן להחליט מה היא מכינה, אך בסופו של דבר בחרה באנטריקוט לטובת טיגון המבורגר. אל ההמבורגר היא הוסיפה פטריות ואגסים, בניסיון לרענן את המנה המוכרת עם טאץ' מקורי.

למתכון המלא של גילי: המבורגר מאנטריקוט עם פטריות ואגסים ברוטב איולי

הסנדביץ' המושלם של אליהב שאשון

אליהב תמיד מנסה להתחבר לבית במנות שלו, וגם במשימה הנוכחית הכריך הזכיר לו את ימי שישי בהם נהג "לגנוב" קציצות מהמטבח של אמא. בין היתר לא וויתר אליהב גם על הגשה מרשימה, והשקיע בצילחות לא פחות מאשר בחומרי הגלם.

חלה עם קציצות בשר, חצילים ורוטב איולי (תמונת AVI: mako)
חלה עם קציצות בשר, חצילים ורוטב איולי|תמונת AVI: mako

למתכון המלא של אליהב: חלה עם מיטבול, חצילים ורוטב איולי

סנדביץ' ממולא ברולדת עוף (תמונת AVI: mako)
סנדביץ' ממולא ברולדת עוף|תמונת AVI: mako
הסנדביץ' המושלם של אבי לוי

אצל אבי משימת הסנדביץ' הייתה כרוכה בסיכון גדול. אבי סיפר שרק לפני כמה ימים שיתפה אותו אמו במתכון עתיק שעבר במשפחה, וכלל הכנת רולדת עוף. אבי עצמו מעולם לא ניסה את המתכון או את המנה, ובחר לעשות זאת בפעם הראשונה דווקא בשלב הקריטי כל כך של התחרות.

למתכון המלא של אבי: סנדביץ' ממולא ברולדת עוף

הסנדביץ' המושלם של עמנואל רוזנצוייג

הדיוק והפרטים הקטנים הם חלק בלתי נפרד מהאישיות של עמנואל, שגם במשימת הסנדביץ' הצליח לאלתר מנה ממרכיבים שונים. בשלב מסוים הבישול אפילו הזכיר לו את הקוקפיט במטוס, בעיקר כשטיגן את הפלמידה וצרב את הפלפלים במקביל.

קציצות פלמידה בליים ועשבי תיבול (תמונת AVI: mako)
קציצות פלמידה בליים ועשבי תיבול|תמונת AVI: mako

למתכון המלא של עמנואל: סנדביץ' עם קציצות פלמידה, חצילים ופלפלים קלויים בתיבול אסייתי

חלה ממולאת בפטה כבד עם ריבת דובדבנים (תמונת AVI: mako)
חלה ממולאת בפטה כבד עם ריבת דובדבנים|תמונת AVI: mako
הסנדביץ' המושלם של שי סרמני

שי ידוע כמתמודד שהולך עם האינסטינקטים שלו, ומצד שני גם כאחד שאוהב להפתיע. במהלך ההכנה הצליחו השופטים לערער קצת את הביטחון של שי, אך בסופו של דבר הוא לא התפשר על פטה הכבד ועל המילוי המיוחד בו בחר עבור החלה.

למתכון המלא של שי: חלה ממולאת בפטה כבד עוף ולבבות עם ריבת דובדבנים ופירות יער

משימת ההדחה: תבלין מרכזי

אל משימת ההדחה עלו שלושה מתמודדים - אליהב שאשון, גילי הלפטק ויוסי אזולאי. כל אחד מהם הגריל מספר וניגש לבחור תבלין איתו מעולם לא בישל, וחלקם הצליחו להתחבר אליו יותר מהאחרים.

ריזוטו מתוק עם פולי טונקה (תמונת AVI: mako)
ריזוטו מתוק עם פולי טונקה|תמונת AVI: mako
המנה של גילי הלפטק

אחרי דילמות ומשברים רבים החליטה גילי לזנוח את העוף איתו בחרה להכין את הטונקה, ולהתמקד דווקא במנה מתוקה.

למתכון המלא של גילי: ריזוטו חלבי עם פולי טונקה בליווי קרנץ' קרמל, שקדים וסירופ פטל

המנה של אליהב שאשון

אליהב היה הראשון לבחור תבלין, ולמזלו היה על השולחן גם חילבה אותו הוא זוכר היטב מהילדות. אליהב שילב בין מרק תימני למנה מרוקאית, והגיש לשופטים מרק מכל הלב.

תבשיל תימני עם עוף וחילבה (תמונת AVI: mako)
תבשיל תימני עם עוף וחילבה|תמונת AVI: mako

למתכון המלא של אליהב: מרק תימני עם עוף, תפוחי אדמה וחילבה לצד לחם ביתי

שושנים מבצק סיגר ממולאות בבשר כבש (תמונת AVI: mako)
שושנים מבצק סיגר ממולאות בבשר כבש|תמונת AVI: mako
המנה של יוסי אזולאי

יוסי נתקל בקשיים רבים החל מבחירת התבלין ועד הכנת המנה. הפיפלי האתיופי לא הסתדר לו כמעט עם שום חומר גלם, אך בסופו של דבר הוא הצליח להרכיב מתכון שהיה שלם איתו.

למתכון המלא של יוסי: סיגרים ממולאים בכבש בציפוי אגוזים ופיסטוקים

>> רוצים עוד מתכונים של מתמודדים? לחצו כאן ותתחילו לבשל

>> בואו להיות טועמים בגמר של מאסטר שף

מאסטר שף, רביעי, חמישי ושבת בשעה 21:00