אין תמונה
רביעיית חצי הגמר. התעלו על עצמם

חצי הגמר של מאסטר שף הביא את ארבעת הגברים הבשלנים לשיאי לחץ כמו שמעולם לא היו בתולדות מאסטר שף. אחרי שבשבוע שעבר נפרדה הנבחרת מגילי לאחר משימת קופסת הפתעות השופטים, אבי לוי, עמנואל רוזנצוייג, אליהב שאשון ושי סרמני נאלצו להתמודד עם משימת הבליץ כדי לתפוס את מקומם בגמר הגדול.

משימת הבליץ כללה שלושה סיבובים כאשר בתום כל סיבוב, הבשלן שלא עמד בציפיות עבר למשימת ההדחה ואילו השאר המשיכו לסיבוב הבא. לעומת זאת, המנצח בשלושת הסיבובים קיבל כרטיס אוטומטי לגמר.

סיבוב ראשון: מנה ברבע שעה

בסיבוב הראשון התבקשו המתמודדים להכין מנה ב-15 דקות בלבד: הזמן הקצר ביותר שניתן להכנת מנת בישול אי פעם.

קרפ שקדים במילוי קרם שמנת (תמונת AVI: mako)
קרפ שקדים במילוי קרם שמנת|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב הראשון של אליהב: קרפ שקדים

אליהב בחר להכין מנה זריזה וטובה שהוא מכיר בעל פה והכין קרפ שקדים עם קרם שמנת ופירות.

השופטים לא התלהבו מהתוצאה, והחליטו שהוא הראשון שיעבור למשימת הדחה.

למתכון של אליהב שאשון: קרפ שקדים עם קרם שמנת ופירות

נודלס תאילנדי עם ירקות (תמונת AVI: mako)
נודלס תאילנדי עם ירקות|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב הראשון של שי: נודלס תאילנדי

שי סרמני בחר להכין מנה מהמטבח האסייתי הידוע בזמן הבישול הקצר שלו, והגיש לשופטים נודלס תאילנדי עם ירקות ובשר.

יונתן מאוד התלהב מהשילוב, והוא עבר לסיבוב הבא.

למתכון של שי סרמני: נודלס תאילנדי עם ירקות ובשר

כבד אווז צלוי (תמונת AVI: mako)
כבד אווז צלוי|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב הראשון של אבי: כבד אווז

אבי לוי החליט לא להתפשר על איכות וטעם בגלל קוצר הזמן והחליט להכין כבד אווז צלוי ברוטב בצל ויין.

למרות שלא לקח סיכון, החליטו השופטים שהמנה של אבי מוצלחת והעבירו אותו לסיבוב הבא.

למתכון של אבי לוי: כבד אווז צלוי ברוטב בצל ויין

מניפת אגסים בגריל (תמונת AVI: mako)
מניפת אגסים בגריל|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב הראשון של עמנואל: אגסים בקרמל

עמנואל בחר ללכת לכיוון המתוק ולהפתיע עם אגסים בגריל לצד קרמל.

במהלך ההכנה הוא סיפר שאת המנה הזו גילה בזמן שהכין לאשתו קינוח לילי, והתוצאה הצליחה להוציא מחמאות רבות מאייל שני.

למתכון של עמנואל רוזנצוייג: אגסים בגריל לצד קרמל

בסוף הסיבוב, אליהב לא הצליח להרשים את השופטים והוא נשלח למשימת ההדחה בעוד השאר עלו לסיבוב השני.

סיבוב שני: צילחות של טחינה

בסיבוב השני התבקשו שלושת הבשלנים לבסס מנה על צילחות של טחינה, כאשר הפעם עמדו לרשותם רק עשרים דקות אך הם יכלו לבשל כל מה שרצו.

סינייה פילה עטוף בגזר (תמונת AVI: mako)
סינייה פילה עטוף בגזר|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב השני של שי: סטייק פילה

שי החליט לקחת את הטחינה לכיוון הבשרי והכין סטייק פילה לצד ירקות צלויים על מצע טחינה.

הוא השתדל להספיק את הכל בזמן, אך בסופו של דבר הבשר לא נצלה מספיק והוא עבר למשימת ההדחה.

למתכון של שי סרמני: סטייק פילה לצד ירקות צלויים על מצע טחינה

קציצת בשר ברוטב עגבניות (תמונת AVI: mako)
מי תהיה שלישיית הגמר של העונה השנייה|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב השני של אבי: קציצות בשר

אבי גם בחר ללכת לכיוון הבשרי והכין קציצות בשר ברוטב עגבניות לצד חצילים על מצע טחינה.

אחרי הטעימות אמר חיים כהן שמדובר במנה מוצלחת, משום שאבי מצליח בכל פעם לבטא את עצמו באוכל שהוא מכין.

למתכון של אבי לוי: קציצות בשר ברוטב עגבניות לצד חצילים על מצע טחינה

קציצות עוף ובקר (תמונת AVI: mako)
קציצות עוף ובקר|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב השני של עמנואל: קציצות עוף ובקר

עמנואל החליט לשלב פירות במנה והכין קציצות עוף ובקר עם חמוציות על מצע טחינה.

למרות החשש מכך שהוא יצטרך להתחרות במנת הקציצות של אבי, התוצאה הייתה משביעת רצון.

למתכון של עמנואל רוזנצוייג: קציצות עוף ובקר עם חמוציות על מצע טחינה

סיבוב שלישי: עדשים שחורות

בסיבוב האחרון למשימת הבליץ, התבקשו אבי ועמנואל לבשל מנה שתכלול עדשים שחורות שנחשבות לעדשים הטובות בעולם ואף זכו לכינוי "עדשי קוויאר בלוגה" בשל צורתן.

מרק עדשים וגבינת עזים (תמונת AVI: mako)
מרק עדשים וגבינת עזים|תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב השלישי של אבי: מרק וגבינת עיזים

אבי בחר לבשל מרק עדשים שחורות, והתלבט בין שילוב עם בשר לבין שילוב עם גבינה.

בסופו של דבר הוא החליט ללכת על גבינת העיזים אך זה לא הספיק וגם הוא עבר למשימת הדחה.

למתכון של אבי לוי: מרק עדשים שחורות עם גבינת עיזים

פילה לברק על מצע עדשים (תמונת AVI: mako)
תמונת AVI: mako
מנת הסיבוב השלישי של עמנואל: דג לברק

עמנואל בחר להכין דג לברק מטוגן על מצע סלט עדשים ועשבי תיבול.

השופטים טעמו את שתי המנות והחליטו שעמנואל זוכה במשימת הבליץ והוא הפיינליסט הראשון בגמר הגדול של מאסטר שף.

למתכון של עמנואל רוזנצוייג: דג לברק מטוגן על מצע סלט עדשים ועשבי תיבול

משימת ההדחה - מנות סליחה

לאחר שלא צלחו במשימת הבליץ, הגיעו אליהב שאשון, שי סרמני ואבי לוי למשימת ההדחה הגורלית ביותר עד כה. בידיעה שכל טעות קטנה תשאיר את המתמודד מחוץ לתחרות שניה לפני הגמר הגדול, הלחץ נתן את אותותיו. לרגל החגים המתקרבים ובאים אלינו, התבקשו המתמודדים לבשל מנת סליחה.

שכבות של בצק פירורים וקרם (תמונת AVI: mako)
עציץ: שכבות של בצק פירורים וקרם|תמונת AVI: mako
מנת הסליחה של שי: עציץ

את מנת הסליחה שלו בחר שי להקדיש לבן זוגו לשעבר, לאחר משבר בזוגיות שנבע מבגידה.

שי מאמין שפרחים נובלים ועציצים נשארים לנצח, ולכן הכין עציץ מתוק עם אקסטרא מקוריות ויצירתיות.

למתכון של שי סרמני: "עציץ" - שכבות של בצק פירורים עם קרם אינגלז ומסקרפונה

פסטייה – פרחי פילו במילוי פרגיות (תמונת AVI: mako)
פסטייה – פרחי פילו במילוי פרגיות|תמונת AVI: mako
מנת הסליחה של אליהב: פסטייה

אליהב הרגיש שבשבילו מנת סליחה כוללת בצק, בשר ופירות בדיוק כמו שאמא שלו אוהבת ולכן הכין את המתכון האהוב עליה.

למתכון של אליהב שאשון: פסטייה- פרחי פילו בטעם קקאו במילוי פרגיות, אגוזים ופירות

מנת הסליחה של אבי: עוגיות אלג'יראיות (יו יו)

גם אבי החליט ללכת על מנה מתוקה, אותה הקדיש למשפחה שלו ובעיקר לאמא שלו שחגגה יומולדת.

מיכל לא הצליחה לעצור את ההתלהבות, וכך גם רושפלד ושאר השופטים.

למתכון של אבי לוי: יויו - עוגות אלג'יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים

יויו – עוגיות אלג'יראיות (תמונת AVI: עדי עובדיה)
יויו – עוגיות אלג'יראיות|תמונת AVI: עדי עובדיה

>> רוצים עוד מתכונים של מתמודדים? לחצו כאן ותתחילו לבשל

מאסטר שף - הגמר הגדול, שבת בשעה 21:00