אחרי שצלחו בשלום את משימת הדיוקן העצמי ומשימת הקונקורד האימתנית, נאלצו המתמודדים של מאסטר שף לעמוד באתגר לא פחות מסובך: בישול בעזרת חומרי גלם מקראיים. מה הם הצליחו להכין? קבלו את כל המתכונים.
משימה מקראית
ג'ניפר סאני
צלעות כבש על מצע פריקי ופירות יבשים
לא תרצו להפסיק לנשנש מצלעות הכבש הנפלאות הללו, טעמן עדין, מרקמן רך ומתחתיהן תבשיל ריחני ומתקתק
אילן ויסברוד
שליו עטוף בבצק ממולא בעדשים, תאנים ושקדים
טעמו המיוחד של עוף זה, שמוזכר בתנ"ך, נחשב למעדן מושלם ברחבי העולם כולו
זוהר ארנון
שליו ממולא בפטריות, בצל ותאנים על מצע כוסמת
אל תתנו למראה המפתה לבלבל אתכם, מדובר במתכון קל להכנה שירשים כל אורח
גילי הלפטק
צלעות טלה עטופות בבצק במחמצת ענבים
מה קורה כשעוטפים את הבשר הכי עסיסי שיש בבצק פריך מושלם? מנה מעלפת שלא תשכחו
סימה איפרגן
עלי גפן ממולאים לצד לבנה ברוטב יין ופירות יבשים
יותר פשוט ממה שחשבתם: עלי גפן מסורתיים מעולים ביוגורט עזים קר
יוסי אזולאי
שליו ממולא בפירות יבשים
סעודה משפחתית חגיגית וטעימה וממש לא מסובכת
עמנואל רוזנצוייג
צלעות טלה בתאנים ותמרים על מצע בורגול
מנת צלעות חגיגית ועשירה בשילוב מעולה של רוטב תאנים וסילאן
איריס כספי
צלעות טלה לצד אורז עם צימוקים, שקדים ותרד מוקפץ
בואו ללמוד איך מנה יכולה להיות רעננה גם אם היא מנה בשרית שיש בה יחסית הרבה שומן
אבי לוי
קציצות עדשים לצד ריבות בצל ושום
לביבות עדשים מפנקות לצד ריבות בצל ושום שפשוט יימסו לכם בפה
משה ששון
טבולה לצד סרדינים ופטריות כמהין
ניחוח ים תיכוני של סלט קליל עם סרדינים צרובים
שי סרמני
שוק טלה ממולא בפריקי, פירות יבשים ורוטב יין
טלה עסיסי בזיגוג יין מתוק ממולא בסולת ופירות יבשים
אליהב שאשון
שליו אפוי לצד תאנים ממולאות בבורגול וענבים
עזבו אתכם סכינים ומזלגות! את המנה הבאה אוכלים עם הידיים
משימת הדחה: משימה צה"לית
שישה מתמודדים לא הצליחו להרשים את השופטים: זהר, משה, אליסה, איריס, אבי ועמנואל. המועמדים להדחה קיבלו קופסת הפתעות, ואף אחד מהם לא ציפה למצוא שם חומרי גלם מקוריים במיוחד - מנת קרב. הם גייסו את כל הספונטניות והכישרון שלהם, וחלקם הפתיעו אפילו את השפים המנוסים של הפאנל:
זהר ארנון
תבשיל גולאש ותפוח אדמה
משה ששון
פלטה של לוף, חציל מטוגן, ביצה וסלט קטניות
אליסה המר
סלט אוליביה - מורכב מתפוח אדמה, לוף ומיונז
איריס כספי
רביולי במילוי ריקוטה ואפונה
אבי לוי
סמבוסק ממולא בגולאש וחומוס לצד אפונה ובצל
עמנואל רוזנצוייג
רביולי במילוי קוקטייל פירות ורסק תפוחים ברוטב שמנת וחלבה
>> גם אתם מבשלים? אולי תזכו בקניות לחמש שנים על חשבוננו
>> מחפשים את שאר המתכונים מתחילת העונה? קבלו את המתכונים המלאים של מאסטר שף
מאסטר שף, רביעי וחמישי בשעה 21:00