אבי לוי הוא המאסטר שף הבא של ישראל!

השלב הראשון: ארוחה מלאה

ארבעת השופטים הציגו בפני הפיינליסטים את החידוש הראשון העונה - מבחן הטעימה העיוורת. השופטים ידרגו את המנות לפי הטעם בלבד מבלי לדעת מי הכין איזו מנה. בשלב הראשון של הגמר הגדול, התבקשו הפיינליסטים להכין מנה ראשונה המורכבת מדג בארבעים וחמש דקות ומנה שנייה עיקרית המורכבת מבשר בארבעים וחמש דקות. כמו כן, כמו תמיד במאסטר שף, ההפתעות לא מאחרות להגיע והפיינליסטים התבקשו להוסיף גם קינוח לארוחה המלאה.

הארוחה המלאה של אבי לוי

פילה לברק על פירה כרובית (תמונת AVI: mako)
פילה לברק על פירה כרובית|תמונת AVI: mako

אבי הבין שהארוחה שיכין לשופטים היא ההזדמנות האחרונה להצטיין ולכן החליט להוסיף למנה שלו אלמנטים שמעולם לא ניסה. לאחר התלבטות קצרה, אבי החליט שלמנה הראשונה יגיש לשופטים פילה לברק על פירה כרובית.

למתכון המלא של המנה הראשונה: פילה לברק על פירה כרובית

למרות הלחץ וההפתעה שהונחתה עליהם, אבי שמר על קור רוח והחליט להגיש כמנה עיקרית גלילות עוף ממולאות בשקדי עגל ובשר ברוטב עגבניות על מצב של קרם אבוקדו.

למתכון המלא של המנה העיקרית: גלילות עוף ממולאות

אבי החליט לחזור למקורות האלג'יראיים והכין במעמד הגמר סיגרים ממולאים בשקדים, פיסטוקים ומי ורדים בג'אבן. קינוח אלג'יראי אסלי.

למתכון המלא של הקינוח: סיגרים אלג'יראים ממולאים בנוגט

סיגרים אלג'יראים (תמונת AVI: mako)
סיגרים אלג'יראים|תמונת AVI: mako

הארוחה המלאה של אליהב שאשון

פחזניות אסייתיות במילוי דניס (תמונת AVI: mako)
פחזניות דניס באיולי|תמונת AVI: mako

אליהב ידע שלמנות הגמר הוא יכין את מה שהוא הכי טוב בו - פחזניות. אך כדי להישאר אליהב, הוא החליט למלא את הפחזניות בדג דניס ברוטב איולי.

למתכון המלא של המנה הראשונה: פחזניות דניס באיולי

למנה העיקרית החליט אליהב להמשיך בכיוון שתמיד הלך ולכן החליט לקצוץ אנטריקוט עם ירקות שורש ולהגיש בתוך דלעת ערמונים.

למתכון המלא של המנה העיקרית: דלעת במילוי אנטריקוט

אליהב לא ידע מראש איזה קינוח להכין אך הלך לפי הטעמים שהרגיש - תאנים, פטל, שוקולד לבן וג'ינג'ר מסוכר. לבסוף הגיש לשופטים מנה מקורית - תאנים בשוקולד לבן וג'ינג'ר.

למתכון המלא של הקינוח: תאנים בשוקולד לבן וג'ינג'ר

תאנים עטופות בבצק מטוגן (תמונת AVI: mako)
תאנים עטופות בבצק מטוגן|תמונת AVI: mako



הארוחה המלאה של עמנואל רוזנצוייג

ביסק דגים עם מקלות אנשובי (תמונת AVI: mako)
ביסק דגים ומקל אנשובי|תמונת AVI: mako

גם עמנואל ידע שעכשיו זה הזמן להוציא את התותחים הכבדים ולכבוש את בלוטות הטעם של השופטים ולכן בחר להכין למנה ראשונה ביסק דגים עם מקל אנשובי.

למתכון המלא של המנה הראשונה: ביסק דגים ומקל אנשובי

עמנואל החליט למתוח את הגבולות שלו בדרכי בישול יצירתיות כדי להשיג את התוצאה המושלמת עבור המנה העיקרית שלו. למרות הלחץ הספיק להגיש לשופטים תבשיל הודי עשיר וריחני.

למתכון המלא של המנה העיקרית: קארי כבש בדלעת

עמנואל החליט להגיש לשופטים זכרון ילדות מימי ילדותו בירושלים כשהיה הולך לאכול את הכנאפה המסורתי. אך למעמד הגמר החליט לשדרג ולהגיש כנאפה תאנים בסירופ הל וקפה שחור.

למתכון המלא של הקינוח: כנאפה תאנים בסירופ הל וקפה שחור

כנאפה ריקוטה ותאנים (תמונת AVI: mako)
כנאפה ריקוטה ותאנים|תמונת AVI: mako

השלב השני: מנת דיוקן עצמי

אחרי הפרידה מעמנואל רוזנצוייג שהגיע למקום השלישי, השלב השני בגמר הגדול היה מבחן דיוקן העצמי. דרך המנה הזו, אבי לוי ואליהב שאשון היו צריכים להרשים את השופטים ולשכנע אותם מדוע הם המאסטר שף הבא של ישראל. כמו בתכנית האולפן הראשונה, גם הפעם הם התבקשו להציג באוכל את האופי שלהם בצורה המדויקת והטובה ביותר.

מנת הדיוקן של אליהב: בקלאווה אסיאתית

מנת בקלאווה אסייאתית עם פרגיות (תמונת AVI: mako)
בקלאווה פרגיות אסיאתית|תמונת AVI: mako

אליהב בחר להציג בפני השופטים את כל המרכיבים שלו במנה אחת, ושילב בין הבקלאווה המזרחית לרוטב אסייאתי עם פרגיות.

למתכון המלא של אליהב שאשון: בקלאווה פרגיות אסיאתית

מנת הדיוקן של אבי: רולדת סינטה

סינטה ממולאת כבדי עוף ושקדי עגל (תמונת AVI: mako)
רולדת סינטה במילוי כבד עוף|תמונת AVI: mako

במנת הדיוקן העצמי שלו אבי בחר להציג את אבני הדרך שעבר במהלך העונה והחליט להציג את הפסיפס שמרכיב את האופי שלו. לכן בחר להגיש רולדת סינטה במילוי כבד עוף.

למתכון המלא של אבי לוי: רולדת סינטה במילוי כבד עוף

בתום ערב מותח ומרגש, אבי לוי זכה לציון כולל של 374 נקודות מפאנל השופטים על מנת הדיוקן שלו שהקנה לו את התואר המאסטר שף הבא של ישראל. מלבד השופטים, 80 אחוז מתוך מאה הטועמים שהגיעו לגמר הגדול אהבו את המנה של אבי לעומת אליהב שהגיע למקום השני.

>> אבי לוי הוא המאסטר שף הבא של ישראל!