גם הפאנל של התכנית "דיבור ישיר" החליטו לערוך תחרות מאסטר שף משל עצמם, ואפילו הביאו את אינה, המאסטר שפית מהעונה הראשונה, בתור שופטת.חברי הפאנל השקיעו, אינה לא וויתרה, ארבע מנות הוגשו על השולחן,אבל רק אחת ניצחה:

אין תמונה
פשטות מנצחת. גדולתה של הטחינה
המנה המנצחת: הטחינה של רן שריג

דבר השופטת: למרות שמדובר בסך הכל בטחינה גולמית, היא טעימה

השף מתרץ: "אני שונא שהילדים מבקשים קטשופ, אז אצלנו אוכלים הכל עם טחינה"

המתכון:
מערבבים טחינה גולמית עם קצת מים מינרלים- שלא יהיה דליל או סמיך מדי.

מוסיפים לימון וחצי סחוט, ראש שום חתוך, מלח ופלפל לפי הטעם, פטרוזיליה קצוצה וקטנה של טיפות אפרסק סחוט מלמעלה. אם אין אפרסק אפשר לשים סילאן.

לערבב הכל טוב ומומלץ לאכול עם פיתה ולהוסיף לכל אוכל במקום קטשופ.

פרימיירה שלושת הימים האחרונים - גואל פינטו (צילום: שי פרג)
ההשקעה לא תמיד משתלמת. גואל |צילום: שי פרג
המנה המושקעת: קציצות בקר ופירה עם בירה של גואל פינטו

דבר השופטת: בפירה יש גושים, הקציצות משפרות את המצב, רק חבל שאין הרבה מהן

השף מתרץ: "עבדתי על זה הרבה בבית"

המתכון:
קציצות בקר:
שמים בקערה חצי קילו בשר בקר טחון ומערבבים יחד עם עלי תיבול שיש בבית, איזה תבלינים שבא לכם ממה שיש, להוסיף פירורי לחם. להכין עיגולים ולשים בסיר עם קצת שמן. להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות ונותנים להכל להתבשל.

פירה:
מבשלים תפו"א, מועכים, מוסיפים הרבה חמאה וטיפה בירה. מערבבים וזה מוכן.

 אלירז שדה לדפי זהב (צילום: עודד קרני)
פסטה ורווקים - שילוב מנצח? |צילום: עודד קרני
המנה האולטימטיבית: פסטת רווקים של אלירז שדה

דבר השופטת: הרוטב טעים, אבל הפסטה עשויה מדי

השף מתרץ: "אני דווקא אוהב אל דנטה, זה העם שלא מבין בפסטות"

המתכון:
להרתיח סיר עם מים וכף מלח, להוסיף פסטה מסוג פנה כמה דקות- לפי ההוראות עד שמוכנה.

הרוטב:
בקצת שמן מטגנים בצל ושום,  מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, פפריקה ובזיליקום. מערבבים טוב, מוסיפים טיפה מים וכף רסק עגבניות. כשהרוטב רותח מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים.

אפשר להוסיף מלמעלה גבינת פרמזן מגורדת.

אין תמונה
אני פה בגלל העוגיות של אשתי
מחוץ לתחרות: עוגיות שהכינה אשתו של שי גולדן

דבר השופטת: הכי טעים, אבל לא אתה הכנת

השף מתרץ: "תכננתי להביא סנדוויץ' חביתה, אבל שכחתי".

המתכון:
מערבבים 200 גר' חמאה מומסת עם 300 גר' סוכר חום (אם רוצים אפשר גם לבן).
מקציפים 3 ביצים שלמות ועוד חלמון אחד ומוסיפים את החמאה עם הסוכר. מערבבים טוב ומוסיפים בהדרגה 2 כוסות קמח,  כפית שטוחה של סודה לשתייה, 1 כפית קינמון, חצי כפית מלח, 3 וחצי כוסות שיבולת שועל. מערבבים טוב לתערובת אחידה ובסוף מוסיפים אגוזי מלך, צימוקים, שוקולד צ'יפס, פאקן סיני, גרעיני חמנייה או רק מה שרוצים.  שמים עיגולים קטנים על תבנית ואופים על תנור בחום של 160 מעלות למשך 14 דק' בערך.

>>רוצים את המתכונים של המאסטר שפים האמיתיים? כל מתכוני התכנית הראשונה