טרנד הבישול שכבש אותנו בסערה בשנים האחרונות כבש גם את העולם הילדים. יונתן ריגר יצא לפגוש כמה מהילדים ששואפים לחיות במטבח: התאומים בני ה-12 כפיר וגור חולמים לפתוח מסעדה יוקרתית ושכנעו את ההורים להסב את חדר הכביסה למטבח פרטי עבורם, שם הם מתנסים בינתיים. "אנשים קודם כל אומרים 'זה יפה', הם לא ישר אוכלים" מסבירים השניים שהאסטתיקה חשובה לא פחות מהטעם. גם רוני בת ה-10 מבינה לא קטנה באוכל ומייעצת באופו קבוע לשפית אמילי גולדברג: "המנות של הילדים הן מאד רגילות. אני אוהבת מנות שהן אנינות טעם. צריך פשוט להקטין את המנות של המבוגרים", היא מציעה.

"בישול זה לא רקמה או נגרות"

השף ירון שלו ממסעדת "טוטו" שהתחיל לבשל בעצמו בגיל צעיר מאד אך היה בודד במערכה מספר ש"מי שרוצה לעשות מקצוע כמו שצריך - צריך להתחיל בגיל צעיר", ומודה שהיתה לו ילדות אחרת משל רוב האנשים. גם דנה בת ה-11, שכבר בגיל 6 ידעה שהיא רוצה להיות שפית, מנהלת אורח חיים יוצא דופן ומבשלת בעצמה כל יום. דנה הגיעה לפגוש את שופט מאסטר שף, השף אייל שני, וקיבלה ממנו כמה טיפים מועילים: "אני רוצה להגיד לך שאם את קמה בבוקר ומרגישה שלא קיבלת מספיק נשמה, ואת מערבבת בצק, אחרי זה כל היום נראה יותר טוב" אמר אייל בדרכו הציורית והוסיף: "בישול זה לא רקמה, זה לא נגרות, זה רצון הנפש שלך להפוך חלום לחומר".

מאסטר שף ילדים. בקרוב מתחילים