שמשון פנקר הוא אחד מאלו שינסו הערב להיכנס לנבחרת מאסטר שף, והוא יודע שצפוי לו קרב קשה אך בכל זאת משתדל לשמור על אותנטיות: "אני תמיד מנסה להביא את האוכל ההודי לכיוון הגורמה, ודבר נוסף שאני עושה זה להכניס איזשהו סיפור. בשבילי אוכל הוא גם סעודה, ולא רק אוכל", הוא מספר לדן שילון וטלי מורנו בתכנית "יום חדש".
"האם אני חושש שהתבלינים ההודים ישפיעו על התחרות במאסטר שף? ממש לא", אומר שמשון. "אני יודע לבשל גם אוכל צרפתי, רוסי ואפילו אתיופי. אנשים חושבים שתבלינים אמורים להיות רק חריפים, אבל גם בקינוחים יש תבלינים והאיזון ביניהם הוא זה שחשוב".
שמשון זוכר היטב איך הרגיש כשעמד מול השופטים, ומודה שהופתע מעצמו: "חשבתי שאשמור על פאסון, אבל ברגע שאתה נכנס ומתחיל לחוויה אתה מרגיש שהנה יש לך הזדמנות לריגוש חד פעמי", הוא מגלה בחיוך. "אמנם יש לחץ, אבל מצד שני אתה בא לתחרות וצריך לעבוד בזמן מוגבל. כל מנה אני יכול להכין בשעה או שעתיים, אבל במהלך התחרות אתה מנסה שכל דקה תעזור לך", מסכם שמשון. "זה ממש לא המקצוע שלי, אבל הבישול היה לידי כבר מהילדות.
מאסטר שף, סוגרים נבחרת, רביעי וחמישי בשעה 21:00