טיראן שאריף, בן 25 המתגורר כיום בתל אביב אך במקור מגיע מכפר דרוזי בצפון הגיע לאודישנים של מאסטר שף עם מנה שלדעתו תכבוש את השופטים ותשיג לו את הסינר הנחשק.

אל שופטי מאסטר שף, הוא הגיע עם "מנסף" - מנה מסורתית וחגיגית ועם סיפור אישי מרגש. "במטבח הדרוזי זה להרגיש את האוכל באמת. זה בשר כבש, שומן. לא מפחדים משומנים" סיפר טיראן על המסורת הדרוזית.

טיראן, שעוסק בתחום האופנה והסטיילינג בעיקר למגזר הערבי התחיל מילדות כשתמיד צילמו אותו בבית. אחותו רשמה אותו לתחרות יופי בה זכה במקום הראשון ומשם המשיך לפתח את הקריירה ולהתקדם. אך אז המשפחה בבית לא אהבה את הכיוון בו בחר טיראן וטענה כי זה לא מקצוע לגבר: "התחילו להגיד שגבר צריך להיות בעבודה, להתחתן, וזה התחיל לפגוע בי" סיפר טיראן.

כשחיים כהן התעניין במקצועו ושאל איך מקבלים את מקצועו בכפר, טיראן לא הצליח להחזיק את רגשותיו בפנים וסיפר שחייו לא קלים: "באתי ממשפחה מאוד מסורתית שלא מקבלת את הדרך שלי. באתי לתל אביב, התחברתי לתחום האופנה וזה מה שעניין אותי ולא מה שההורים רצו. בשלב מסוים התפוצצתי ועזבתי. ויתרתי על הילדות שלי שם. אני מוזר להם שם. אני בן אדם שונה" הוסיף טיראן.

החיבור לאוכל התחיל מהבית כשגדל טיראן בבית יחד עם עשרה אחים. שם בתא המשפחתי תמיד עזר לאמא לבשל ולדאוג במטבח.

אחרי שטעמו השופטים את מנת ה"מנסף" סיכם אייל שני את התרשמות השופטים וטען שאף אחד לא יכול לעשות מנסף כזה אם המהות של המשפחה שלו והכפר שלו לא נמצאת עמוק בתוכו. "בחיים לא אכלתי מנסף כל כך נפלא. אוכל שכולו געגועים". סיכם שני והעביר אותו לשלב הבא. צפו באודישן המרגש של טיראן

>> גם אתם מתגאים במנה מנצחת שלכם? שלחו לנו ואולי תזכו בסדנה עם המאסטרים

מאסטר שף, רביעי וחמישי בשעה 21:00