בחצי הגמר של מאסטר שף, אשר ייערך ביום רביעי הקרוב, יצטרכו אליהב, אבי, שי ועמנואל לעשות את המנות הכי טובות שהם יכולים על מנת להבטיח מקום בגמר. אך כמו שלמדנו לאורך העונה, יש מתמודדים שהלחץ משפיע עליהם לרעה - לעומת מתמודדים שדווקא מתוך האינטנסיביות מצליחים להתעלות על עצמם.
לאורך כל התכניות ליוו הצופים והגולשים את המתמודדים, ואפילו קיבלו הזדמנות לבשל את המנות שלהם. כדי לגלות באופן סופי מה באמת עושה לכם את זה, בדקנו מה הם המתכונים אותם הכי חיפשתם ואהבתם העונה:
_
עוד לפני שהתגבשה הנבחרת הסופית של מאסטר שף הגיעו הגברים אשר עברו את האודישנים למבחן תפוחי אדמה. כבר שם אפשר היה לזהות את הטאצ' המיוחד של אבי לוי, שהגיע לשיאו עם מנת מעקודה קלאסית.
השופטים התלהבו - ובעקבותיהם גם הגולשים. עשרות אלפי צפיות ומאות תגובות שונות סימנו את המעקודה כמנה בולטת אשר ככל הנראה ליוותה המון ארוחות שישי ברחבי הארץ.
למתכון המלא: מעקודה
עדיין במבחן תפוחי האדמה של הגברים, חלק מהמנות הצליחו להתעלות מעל לסטנדרטים המקובלים למרות השלבים המוקדמים של התחרות.
אילן ויסברוד הוכיח לשופטים שגם עם בייגלה ופירה אפשר ליצור שילובים מקוריים, וסחף אחריו גולשים ובשלנים ביתיים שרצו לנסות את המנה. בעזרת מאפה טעים ויצירתי המשלב בין טעמים מלוחים לחריפים הרשים אילן את כל מי שטעם את המנה.
למתכון המלא: בייגלה עם פירה מנטה
מתמודד נוסף שלא זכה להגיע למעמד חצי הגמר אך המנה שלו היכתה גלים אצל הגולשים הוא יוסי אזולאי. בעזרת עוגות תירס פריכות ואישיות עם קרם פרש ואבוקדו, בליווי מרענן של סלסת עגבניות טריות, הוציא יוסי מהשופטים מחמאות רבות.
אייל שני אמר ש"אין מי שלא יאהב את זה", והודה שזה לא נותן לו מנוחה - אך הוא מת על המנה הזו.
למתכון המלא: עוגות תירס "טמאלה"
מה עוד לא נאמר על הביצה ששיגעה את המדינה: בשלנים ביתיים הפכו את המטבח כדי למצוא את הכלים הנכונים, סופרים פשטו רגל בגלל שלא החזיקו בחומרי הגלם המתאימים ומעבדות לכימיה נשדדו עקב מחסור בבלוני חמצן לניפוח סוכר.
למרות האתגר הגדול, מעריצי מאסטר שף לא ויתרו על ההזדמנות להצטרף לחגיגה ותקפו את המתכון. כמה מהם באמת הצליחו להכין אותו? לא ברור. אך מי שכן עשה זאת, מוזמן לגשת לאודישנים של העונה הבאה.
למתכון המלא: ביצת פברז'ה
בשלב בו המתמודדים קיבלו את משימת הקונקורד נדמה היה כי לא תהיה משימה קשה יותר העונה. בשלבים הראשונים של התחרות חלק מחברי הנבחרת עוד לא סיגלו לעצמם את היכולות לבשל מנה כל כך מורכבת, ואפילו הנחיות של רביבה אפל לא עזרו להם.
בסופו של דבר חלק מעוגות הקונקורד יצאו טובות יותר מהאחרות, אך כמו במקרה של ביצת הפברז'ה - צריך הרבה רצון וסבלנות כדי להכין את הממתק הזה.
למתכון המלא: קונקורד
ואי אפשר לסגור רשימה מתוקה כל כך בלי הסופלה שזכה לכינוי הייחודי "מושלם". השופטים התמוגגו ממנו, המתמודדים רעדו ממנו והגולשים במקביל רצו למטבח וחיממו קוביות שוקולד.
מי שטעם טוען שאכן מדובר בקינוח מושלם. לנו נותר רק לאחל בהצלחה לכל מי שהשתתף, בישל וניסה ולהתראות בעונה הבאה!
למתכון המלא: הסופלה המושלם
>> חושבים ששכחנו משהו? טקבקו לנו או הגיבו ברכיב הפייסבוק
מאסטר שף, חצי הגמר, רביעי בשעה 21:00