על ההשפעה שיש למתכונים ולמנות שמופיעות במאסטר שף אין צורך להרחיב, אבל אין ספק שבשבוע שעבר אפילו בתחום הזה נשבר שיא. משימת ביצת הפברז'ה שהגיעה לאחר מבחן הטעמים של יונתן רושפלד הצליחה להפתיע את הבשלנים המנוסים ביותר, ובמסעדה המקורית בה מוגש הקינוח לא זוכרים כזה טירוף.
>> המתכון המלא: ביצת פברז'ה
"ביום חמישי בשעה 21:38 המנה הופיעה על המסך, והשף שלנו נכנס לאולפן", מספר שלום מחורבסקי, הבעלים של מסעדת "מול ים". "מהשעה 21:39 ועד עכשיו הטלפון לא מפסיק לצלצל. הבאנו בנאדם במיוחד רק כדי שיענה. אנשים שואלים על המתכון, על המנה, על המחירים ועל צורת ההגשה ורוצים לבוא לטעום", הוא מוסיף.
"קינוח של ביצת פברז'ה עולה 70 שקלים, אבל צריך לזכור שמדובר בביצה גדולה יותר מאשר זו שהמתמודדים התבקשו להכין. היות ואנחנו מודעים לקושי בניפוח הסוכר, ניסינו להקל עליהם"
"אל תכנסו למסעדה בצרפת ותבקשו ביצת פברז'ה"
כמה זמן הקינוח הזה מופיע במסעדה?
"כבר ארבע שנים אנחנו מגישים ביצת פברז'ה. נתקלתי בה בפעם הראשונה בפריז, במסעדה בשם "פרה קטלן". ראיתי את זה מרחוק והחלטתי שזה יגיע גם אליי. פניתי לבעל המסעדה, שהוא גם חבר שלי, ואחרי שבוע שלחתי את הקונדיטור לשבוע לימודים ומאז זה אצלנו. בצרפתית זה נקרא "כדור סוכר", אבל ראיתי שזה נראה כמו תכשיט ולכן החלטתי לקרוא לזה על שם הביצה של קרל פברז'ה. אם תיכנסו למסעדה בצרפת ותבקשו ביצת פברז'ה סביר להניח שיגלגלו אתכם מכל המדרגות"
"עד יום שישי שעבר לא הייתה אפשרות להגיע למסעדה ולבקש לאכול רק קינוח. עקב הביקוש הגדול ומתוך רצון לתת מענה לצרכי הלקוחות החלטנו לאפשר בין 12:00 ל-13:00 בצהריים ובין 16:00 ל-18:00 בערב להזמין רק את זה. אנשים מגיעים מכל הארץ - מחיפה ועד באר שבע, רק כדי לטעום. חשוב לציין שלא העלינו את המחיר, ולא מדובר כאן ברווח כספי. אנחנו פשוט לא רוצים לאכזב את האנשים"
>> ויש עוד מנות שאתם חייבים לטעום: כל המתכונים של מאסטר שף
מאסטר שף, רביעי וחמישי החל מהשעה 21:00