הכתבה התפרסמה באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן

עדי בנדן (צילום: גיא גלעד)
"שינינו את המציאות הקולינארית". בנדן|צילום: גיא גלעד

עדי בנדן הצטרף לפני כשלוש שנים לתכנית “המטבח" עם עזרא קדם בתפקיד המפיק הקולינארי, ומשם הייתה הדרך ל"מאסטר שף" סלולה. התפקיד מעסיק אותו כשמונה חודשים בשנה - על העונה הנוכחית הוא התחיל לעבוד בפברואר והוא עתיד לסיים חודש אחרי הגמר, באוקטובר - והוא מלווה את כל השלבים החל מהאודישנים ועד הכתרת הזוכה.

"יש לנו רשימת קניות של יותר מ– 500 מוצרי מזון: כל נתח בקר שאפשר לחשוב עליו, בשר כבש, עוף והודו", הוא אומר בראיון שמתפרסם החודש במגזין "דרך האוכל". "במזווה של מאסטר שף יש 20 סוגי שמן, 20 סוגי קמח וכמעט כל פרי וירק שאפשר לחשוב עליהם הקיימים בארץ, מעין סופרמרקט חלומי".

חומרי גלם במחנה האימונים (צילום: רועי ברקוביץ')
חומרי גלם מכל העולם. הצצה למזווה של מאסטר שף|צילום: רועי ברקוביץ'

"שינינו את המציאות הקולינרית בישראל"

"עד מאסטר שף השתתפו בתכניות בישול רק שפים ידועים. הידיעה שכמעט כל אחד יכול לבשל ולעשות לאנשים טוב היא חלק גדול מהצלחת התכנית. בעונה הראשונה הצלחנו גם לגרום לאנשים להכין מנות שאינן מוכרות, כמו חצי הלחם הממולא בשר של אלקנה שכל המדינה דיברה עליו. לעומת זאת, רביבה אפל מרביבה וסיליה באה עם הקרוקומבוש, מנה קלאסית שמכינים לחתונות בדרום צרפת. פתאום כל עם ישראל מכין קרוקומבוש ובמסעדות מגישים אותו כמנה אחרונה בגרסה מוקטנת, עם שבע פחזניות במקום 70. שינינו את המציאות הקולינרית בישראל וזה כיף", ממשיך בנדן.

אין תמונה
משימות שונות, מתמודדים אחרים. שופטי מאסטר שף



“המשימות העונה שונות בהגדרתן; יש ניואנסים דומים אך למדנו לצפות להפתעות. הדבר שהכי הפתיע אותנו הוא שאף שזו תחרות, המתמודדים כל הזמן עוזרים זה לזה. אלו שעברו שלב מסייעים לאלו שעלו למשימות הדחה. כשמתמודד שוכח משהו, במקום לרוץ למזווה הוא מלווה מהשכן ואין כאן תחרותיות מהסוג הרע", הוא מסכם.

הכתבה המלאה התפרסמה בגיליון אוגוסט של מגזין "דרך האוכל". לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן

>> לא תאמינו באיזו קלות אפשר לזכות בקניות לחמש שנים על חשבוננו

מאסטר שף, רביעי וחמישי בשעה 21:00