הבוקר הגיעו לאולפן של "יום חדש" שתי מתמודדות מאסטר שף: האחת כבר עברה את שלב האודישנים וקיבלה סינר בשבוע שעבר, זוהי זהבה בן נעים, והשנייה היא קרין אלמליח שהערב נגלה האם גם היא תקבל את הסינר הנכסף.

במהלך האודישן שלה חשפה זהבה את סיפורה אישי הכואב. זהבה איבדה את בתה בתאונת דרכים לפני מספר שנים, ולא יצאה מהבית למעלה משנתיים.  "הייתי בבית כמו איזה אחת בת 100. לא מטופחת, לא מסודרת", היא מספרת, אבל לאורך כל התקופה הקשה לא הפסיקה לבשל. "תמיד בישלתי" היא אומרת בחיוך.

הפסיקה להיות צמחונית בעקבות מאסטר שף

לקרין אלמליח זהו הניסיון השני להיכנס למאסטר שף אחרי שבעונה הראשונה לא הצליחה לעבור את האודישנים. קארין, שהיתה צמחונית במשך 35 שנה מספרת שחזרה לאכול בשר בעקבות התכנית, "כדי להיכנס לעיניינים". למרות שעלתה לארץ מצרפת לפני 20 שנה הבישול של קארין מושפע מסגנונות רבים ולא מזוהה דווקא עם המטבח הצרפתי, כפי שהיא מעידה על עצמה. גם זהבה מסכימה שעירוב הסגנונות, מה שמכונה היום "פיוז'ן", חדר לכל המטבחים, ומספרת שאפילו המטבח המרוקאי, הסגור יחסית, אימץ לתוכו שלובים ומרכיבים חדשים.

מופלטה מרוקאית מגולגלת (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מופלטה. 35% אוהבים|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
סקר האוכל הגדול

זהבה יכולה לשמוח, כי על פי סקר מקיף ומעמיק שנערך על ידי שילוב  MIllwardBrown חושף את הרגלי האכילה והבישול של הישראלים, 35% מהישראלים מעדיפים, מבין כל מאכלי העדות, את הבישול המרוקאי. נתון מעניין נוסף שחושף הסקר הוא שיותר ממחצית הישראלים אוכלים במסעדה לפחות פעם בחודש.

 

מאסטר שף: הערב אחרי החדשות, גם ב-makoLIVE

רוצים לצפות בתכנית ביחד עם פרידה הכט? הערב אתם יכולים