המועמדים להדחה מקבלים משימת שחזור: ביצת פברז'ה (תמונת AVI: mako)
מה השופטים היו אומרים על הפאדיחות האלה?|תמונת AVI: mako

הגמר הגדול של מאסטר שף הולך ומתקרב, ויכול להיות שהגיע הזמן לבדוק מה אנחנו עוד לא יודעים על המתמודדים. את זה שהם אלופים באלתורים, מתפקדים תחת לחץ ומתרגשים מול השופטים כבר הבנו - אבל האם גם להם קורות פאדיחות במטבח? משאלון קצר שהעברנו בין חברי הנבחרת שנשארו בתחרות, עולות תשובות מפתיעות.

"פעם אחת עבדתי קשה כדי להכין אוכל לשבת, אבל שכחתי להדליק את הפלטה", מספר אבי לוי. למרבה ההפתעה, גם אצל אליהב שאשון הפאדיחה קשורה לאוכל של שבת: "פעם אחת קרה שהזמנתי אורחים לשבת – חמין ענק של 30 איש – ומרוב שאני חולה ניקיון אז מחקתי את הסמן של הבורר מעלות, ומשני צדדיו יכולתי לחשוב שזו המעלה. הלכתי לישון, והתעוררתי בתוך ביצה יבשה. בסוף כולם אכלו סלטים וג'חנון של מרים מחוף "מציצים" בתל אביב", הוא מגלה.

אם כבר עוסקים בביצים, אז גם לגילי הלפטק יש וידוי: "באחת הארוחות הראשונות שבישלתי, הכנתי איולי עם חלמון ביצה והשארתי אותו בחוץ כל היום. בערב הגשתי אותו וכל המשפחה קיבלה קלקול קיבה", היא אומרת. מזל שהייתה רופאה בחדר.

מתמודדי מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
יוסי, גילי וסימה. גם חברי נבחרת עושים פאדיחות|תמונת AVI: mako



גם אצל יוסי אזולאי הפאדיחה קשורה למשפחה, או יותר נכון לבת משפחה אחת ספציפית: "לי קרה שהגשתי לדודה שלי "שקדים קלופים", מבלי לדעת שמדובר בשום", הוא מספר. ומה בגזרת הטייס עמנואל רוזנצוייג? לפחות במטבח, הוא מרשה לעצמו מדי פעם לפשל (למרות שזה כמובן לא בכוונה): "בתחילת היכרותי עם אישתי, בישלתי לה בביתה ארוחה מפוארת. בין היתר, שילבתי כרוב אדום מתוק מבושל, אשר היה זכור לי דווקא מבית אימי. יצא כל כך מגעיל, עד שאפילו היום - 13 שנים אחרי - אישתי לא מוכנה אפילו להריח כרוב אדום מבושל".

אבל לעומת מתמודדים שלא חוו מפלה, כמו איריס כספי ("עדיין לא קרתה לי פאדיחה במטבח"), או מתמודדים שהפאדיחה לא הייתה קשורה אליהם - כמו סימה איפרגן ("הפאשלה הכי גדולה שקרתה לי? תגובה של אמא שלי לאחת המנות שהכנתי"), יש גם מקרים שנגמרו בסוף טוב. שי סרמני מפרט: "עם פדיחות שקרו לי במטבח אפשר למלא ספר טלפונים, ומכל אחת למדתי את מה שאני יודע היום", הוא פותח. "אחת שזכורה לי היטב היא שבאחד המפגשים החברתיים שלי הוטל עלי להכין קינוח. בחרתי להכין טירמיסו (המתכון הכי מסובך בעולם כמעט), אותו הכנתי בתבנית אלומיניום - אשר קרסה בניסיון לשנע אותה מהשיש למקרר, והפכה את המטבח שלי לאזור אסון תבול בטירמיסו. למזלי, הכנתי שתי תבניות ענקיות כך שאת השניה הובלתי על קרש חיתוך יציב למקרר, והתבנית היחידה שנותרה הספיקה בול לכולם!".

>> "איריס סוף סוף נפתחה": פרידה וחגית טועמות מהבית

מאסטר שף, רביעי וחמישי בשעה 21:00