ארבעה מתמודדים הבטיחו לעצמם את המקום בחצי הגמר של העונה, ואחד מהם גם יהיה המאסטר שף הבא של ישראל: אליהב שאשון, אבי לוי, עמנואל רוזנצוייג או שי סרמני. בימים האחרונים המבט שלהם מופנה קדימה, אך מעניין לשאול אותם מהו הזיכרון הראשון שלהם מהמטבח.

אליהב ששון (תמונת AVI: mako)
אליהב. אז מתי היומולדת?|תמונת AVI: mako
אליהב: יומולדת בכל יום שישי
"הזיכרון הראשון שלי מהמטבח קשור ליום שישי. אני זוכר היטב את ההתרגשות מההכנות לקרא שבת: כשכל תבנית עוגה שיצאה מהתנור נתנה לי הרגשה שזה לכבודי. הייתי בטוח שיש לי יומולדת, והייתי מכריח את כולם להעמיד אותי על השיש ולשיר לי. האמת שכולם שיתפו פעולה, עד כדי כך שממש התבלבלו לי הזמנים וכבר לא ידעתי מתי נולדתי באמת".

עמנואל: אורז מר ותפל
"האמת שהזיכרון הראשון שלי מהמטבח הוא לא כל כך חיובי: סיר האורז הראשון שבישלתי. הסיר יצא דביק, תפל ומגעיל", נזכר עמנואל.

"אני גדלתי על מטבח גרמני/פרוסי. היה בו מספר מצומצם יחסית של תבשילים, אבל למיטב זכרוני הם היו טעימים. ילדיי ומשפחתי גדלים על מטבח עשיר יותר, מגוון מאד, עם טעמים מכל קצוות תבל ובעיקר תאילנדי. החל ממנות פשוטות ועד מנות מורכבות מאוד, הן בהכנה והן בטעמים. אצלנו במשפחה יש מעט מאוד מנות שחוזרים עליהן ביום יום. בנוסף, במשך לפחות חצי מהשבוע אנחנו אוכלים רק סלטים או מרקים".

שבעה מתמודדים נלחמים על מקום בשלב הבא (תמונת AVI: mako)
עמנואל. מטבח מגוון|תמונת AVI: mako

אבי: הפתיליות של סבתא
"אני גדלתי על מטבח אלג'יראי ומרוקאי", אומר אבי. "וככל הנראה גם אגדל את ילדיי על מטבח דומה. הזיכרון הראשון שלי מהמטבח מגיע מהילדות, או יותר נכון מהבישול על פתיליות של סבתא שלי. הריחות שיצאו מהמטבח באותם ימים נשארו איתי עד עכשיו".

שי: בורקס ואושר עילאי בגיל 4
"אני גדלתי על המטבח המרוקאי כמובן", מספר שי. "אבל למשפחתי אני מבשל אוכל מגוון, בסגנונות שונים מכל העולמות ומכל העדות. החוויה הראשונה שלי מהמטבח היתה בגיל 4 בערך, כשריח של בורקס טרי שאמא אפתה בשבת בבוקר מילא את הבית ואותי באושר עילאי".

מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
שי ואבי. פתיליות ובורקסים|תמונת AVI: mako



אז האם הזכרונות ישפיעו על המנות הקריטיות ביותר שיבשלו בחיים שלהם? ביום רביעי בשעה 21:00 נגלה.

>> ומה הזיכרון שלכם מהעונה? הצביעו לקטע האהוב