mako
פרסומת

חתונה בוכרית: הקבב שתשמחו לאכול כל יום

בין אם מדובר בצ'ופסטיקס, כף או שיפוד, לכל כלי יש את היתרונות הייחודיים שלו והמאכלים שמתאימים רק לו. בערב ההדחה המותח של "מאסטר שף", המתמודדים התבקשו להתאים את המנות שלהם לכלי הנבחר, הצליחו להרשים את השופטים ואפילו להפתיע. קבב עסיסי, חרירה עם טוויסט ותבשיל עגבניות אלגנטי - אלו המתכונים מהפרק

דסק קשת 12
mako
פורסם:
קבב בוכרי של חיים סיגאוי
קבב בוכרי של חיים סיגאוי | צילום: נמרוד סונדרס
הקישור הועתק

קבב בוכרי | חיים סיגאוי

המרכיבים:

500 גרם בשר צלעות טחון

200 גרם שומן טלה טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כמון ופפריקה לפי טעם

לסלט משוואיה:

1 גמבה אדומה, קלויה וקצוצה

1 בצל, קלוי וקצוץ

1 פלפל חריף (או לפי הטעם), קלוי וקצוץ

1 חציל, קלוי וקצוץ

2 שיני שום, קצוצות

חופן כוסברה טרייה קצוצה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

חומץ

לימון

לסחוג:

2-3 פלפלים חריפים

2 שיני שום

חופן כוסברה טרייה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

לסלט שומר ובצל סגול:

1 שומר, קצוץ דק

1 בצל סגול, קצוץ דק

חופן כוסברה טרייה קצוצה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

חומץ

לימון

אופן ההכנה:

  1. הקבב: מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון ושומן הטלה. מוסיפים את הבצל, מתבלים ומערבבים היטב.
  2. יוצרים מתערובת הבשר כדורים או קציצות מאורכות.
  3. מחממים גריל או מחבת עם מעט שמן וצולים את הקבבים מכל הצדדים עד שהם מבושלים היטב.
  4. סלט משוואיה: מערבבים בקערה את כל הירקות הקלויים. מוסיפים שום וכוסברה, מתבלים ומערבבים.
  5. סחוג: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. סלט שומר ובצל סגול: מערבבים בקערה את השומר והבצל הסגול. מוסיפה כוסברה, מתבלים ומערבבים.
מרק חרירה של רזיאל אילוז
מרק חרירה של רזיאל אילוז | צילום: נמרוד סונדרס

מרק חרירה | רזיאל אילוז

המרכיבים:

3 בצלים לבנים, קצוצים

10 עגבניות, קצוצות

5 ענפי סלרי, קצוצים

שמן זית

100 גרם גרגירי חומוס, אחרי השריה

100 גרם עדשים כתומות

2 שוקי עוף

כמון

פלפל שחור

מלח

חבילת כוסברה, קצוצה

לאטריות:

100 גרם קמח

ביצה

קורט מלח

שמן לטיגון

להגשה:

כמון

צ'ילי גרוס

לימון

אופן ההכנה:

  1. מכינים בצק לאטריות: מעבדים קמח, ביצה וקורט מלח במעבד מזון לקבלת בצק. מוציאים ולשים 3 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
  2. מטגנים בסיר בצל, סלרי ועגבניות. מוסיפים חומוס ועדשים וממשיכים לטגן. מתבלים בכמון, פלפל שחור ומלח.
  3. צולים את שוקי העוף בשמן זית – מתחילים בתנור ועוברים למחבת, עד השחמה מלאה.
  4. מוסיפים את העוף לסיר ומכסים במים. מוסיפים כוסברה קצוצה. מביאים לרתיחה בסיר מכוסה, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהחומוס רך והטעמים מתאחדים.
  5. בינתיים מעבירים את הבצק במכונת פסטה, קודם לרידוד ואז לחיתוך לאטריות. חותכים חלק מהאטריות לרצועות קצרות, חלק משאירים ארוכות. מוסיפים למרק את האטריות הקצרות.
  6. את האטריות הארוכות מטגנים בשמן רותח 4 דקות משני הצדדים, ומוציאים למסננת.
  7. הגשה: מוזגים מרק לקערה ומגישים עם ערימה של אטריות מטוגנות. אוכלים הכל יחד עם המון כמון, צ'ילי גרוס ולימון סחוט.
תבשיל עגבניות של נגה רץ וקרט
תבשיל עגבניות של נגה רץ וקרט | צילום: נמרוד סונדרס

תבשיל עגבניות וערק עם אינטיאס | נגה רץ וקרט

המרכיבים:

פילה אינטיאס ללא עור

מלח גס

שמן זית

לתבשיל העגבניות:

לפחות 20 עגבניות שרי בכמה צבעים

4 עגבניות מגי

3 עגבניות חממה

2 שיני שום פנינה

ענפי תימין

ענפי רוזמרין

שמן זית

שמן ניטרלי

1 בצל סגול, קצוץ גס

ענף סלרי, חתוך גס (עם העלים)

2 שומר בייבי, חתוכים גס (שומרים את העלים הקטנים לקישוט)

2 שיני שום, קצוצות גס

שליש כוס ערק

מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מסדרים בתבנית את עשבי התיבול ועליהם העגבניות. מחביאים את השום בפנים. צולים בטאבון או בתנור בחום גבוה מאוד במצב גריל.
  2. בינתיים מטגנים בסיר עם 2-3 כפות שמן זית ועוד קצת שמן רגיל את הבצל הסגול יחד עם הסלרי והשומר. כשהם מתחילים להזהיב ולהתרכך, מוסיפים שום וערק.
  3. מוציאים את התבנית מהטאבון או התנור וחותכים את העגבניות הגדולות גס. מוסיפים אותן ואת שאר העגבניות לסיר יחד עם ענף תימין.
  4. מבשלים תוך כדי ערבוב ומוסיפים מלח גס. כשהתבשיל מתחיל להצטמצם מוסיפים חצי כוס מים ומנמיכים את הלהבה, כדי שימשיך להתבשל אבל לא יצטמצם מדי.
  5. ממליחים את הדג במלח גס.
  6. צולים את הדג במחבת עם שמן זית משני הצדדים. מתחילים עם הצד של העור, והופכים רק כשהדג נפרד בקלות. מפרקים את הדג בידיים לחתיכות גסות.
  7. הרכבת המנה: מניחים חתיכות דג בקערת מרק ומוסיפים את תבשיל העגבניות העשיר. מפזרים עלי שומר, בוזקים מעט שמן זית ומגישים.

 

ניוקי של מישל סקוריק
ניוקי של מישל סקוריק | צילום: נמרוד סונדרס
פרסומת

ניוקי ברוטב פטריות | מישל סקוריק

המרכיבים:

6 תפוחי אדמה

תימין טרי

כף ריקוטה

מלח

פלפל שחור

בערך 250 גרם קמח (לפי הצורך, תלוי בבצק)

לרוטב פטריות:

שמן זית

7 פטריות

2 כפות רוטב סויה

שן שום, קצוצה

150 גרם שמנת מתוקה

עלי תימין

מלח

פלפל שחור

15 גרם חמאה

40 גרם פרמזן מגוררת

לשבבי פרמזן:

30 גרם פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את תפוחי האדמה לשקית, מחוררים אותה מעט ומבשלים במיקרו כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מועכים אותם לפירה.
  2. מוסיפים עלי תימין, ריקוטה, מלח, פלפל וקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק גליל וחותכים לניוקי קטנים.
  4. מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מעט שמן. מרגע שהם צפים מבשלים עוד דקה אחת.
  5. הרוטב: חותכים את הפטריות לרבעים ומטגנים במחבת. מוסיפים רוטב סויה ושום קצוץ ומערבבים.
  6. מוסיפים שמנת מתוקה, תימין, מלח, פלפל וחמאה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  7. מוסיפים את הניוקי למחבת ומבשלים ברוטב עוד 5 דקות, שיספגו את הטעמים.
  8. שבבי פרמזן: מפזרים את הפרמזן על נייר אפייה. אופים ב-200 מעלות כ-5 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ונהיית פריכה. מגישים עם הניוקי.