mako
פרסומת

ורודה ומנחמת: מתכון לקובה סלק המצטיינת של דורין עבדן מ"מאסטר שף"

למקרה שמשימת הקובות ב"מאסטר שף" לא שברה אתכם לגמרי, הצוות של mako eats יצא לצלם את המתכון המטריף של דורין עבדן. אז איך מכינים קובה סלק ורודה עד לשלמות? המתכון המלא עם סרטון מפורט ממש כאן

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
קובה סלק של דורין עבדן
צילום: מאסטר שף, קשת 12
הקישור הועתק

קובה סלק של דורין עבדן 

הרכיבים: 

למילוי הבשר:
1 ק״ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
1 כף פפריקה
1 כף מלח שטוחה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור

למעטפת הסולת:
1 ק״ג סולת
3 כפות שמן
1 כף שטוחה מלח
2-2.5 כוסות מים

למרק:
2 סלק טרי טחון
1 חבילת סלק מבושל בוואקום
5 שיני שום כתושות
3 גבעולי סלרי
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים
1 כף כמון
1 כף רסק עגבניות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר לבן
1/2 כוס שמן
2 ליטר מים רותחים עד לכיסוי

 

אופן הכנה:

לבשר -
1. בסיר רחב מטגנים בצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון להמשך טיגון.
2. לאחר שמתאדים כל הנוזלים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים לאיחוד.
3. מקררים לחלוטין לפני הגלגול של הקובה.

לסולת - 
1. בקערה שמים סולת,שמן, מלח ומערבבים.
2. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ודביק.
3. מכסים לפחות רבע שעה עד שהסולת סופחת אליה את כל המים ונוצר בצק נוח לעבודה.
4. קורצים כדורים, משטיחים וממלאים בכמה שיותר מתערובת הבשר, מכדררים ומהדקים היטב על מנת שלא ייפתח בבישול.

למרק - 
1. בסיר גדול ורחב שמים את כל המצרכים יחדיו מלבד הסלק הטחון, ומעל את המים עד לכיסוי.
2. מכסים ומביאים לרתיחה של חצי שעה.
3. מוסיפים את הסלק הטחון, בודקים טעמים וברתיחה שמים את הקובה בתוך הסיר.
4. הקובה מוכן ברגע שהוא צף.