mako
פרסומת

"התעלית על עצמך": קרם התירס שהעלה את ניצן אהרן לגמר "מאסטר שף"

מבין שלישיית הפיינליסטיות, ניצן אהרן עשתה הכי הרבה משימות הדחה בדרך לגמר. לכן לא מפתיע שהיא הגיעה לשלב חצי הגמר כשהיא כבר מיומנת במיוחד. מנת התירס מיסו שלה כבשה את השופטים ונתנה לה את הכרטיס לשלב האחרון - והמתכון ממש כאן

דסק קשת 12
mako
פורסם:
תירס ומיסו - ניצן אהרן
צילום: עופר חן, קשת 12
הקישור הועתק

קרם תירס ומיסו עם בייבי תירס - ניצן אהרן 

המרכיבים:

לקרם תירס -

תירס לבן

כוס וחצי חלב

כוס וחצי שמנת מתוקה

בצל לבן, קצוץ

שורש פטרוזיליה, קצוץ

3 גבעולי תימין טרי

קורט מלח

קורט סוכר

כפית גדושה מיסו בהיר

 

לבייבי תירס -

3 בייבי תירס טרי (בעונה)

100 גרם חמאה

כפית שבבי צ'ילי יבש

כפית מיסו בהיר

מלח

להגשה - 

פלפל שחור טחון גס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קרם תירס: מסירים את הגרעינים מהקלח ומעבירים לסיר. מוסיפים לסיר את הקלח עצמו (אם יש את העלים שעטפו את הקלח – גם אותם), חלב, שמנת, בצל, שורש פטרוזיליה, תימין, מלח וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד ששורש הפטרוזיליה רך, כחצי שעה.
  2. מכינים את הבייבי תירס: מחממים חמאה וקורט מלח במחבת על אש בינונית, עד שהחמאה מקבלת גוון חום וניחוח אגוזי ויש בה גרגירים חוליים שחומים (משאירים אותם בפנים, הם נותנים טעם). מוסיפים שבבי צ'ילי ומערבבים. מורידים מהאש, מוסיפים מיסו בהיר ומערבבים עד הטמעה.
  3. מוסיפים למחבת את הבייבי תירס ומצפים בחמאה מכל הכיוונים. מעבירים למחבת פסים רותחת או מנגל ובכל פעם הופכים ומברישים בעוד חמאה. שומרים את שאריות החמאה להגשה.
  4. חוזרים לקרם התירס: מסננים את תכולת הסיר ושומרים את הנוזל בקערה.
  5. טוחנים במעבד מזון את גרגירי התירס, הבצל ושורש הפטרוזיליה יחד עם חצי כוס מהנוזל לקבלת מרקם חלק. מוסיפים עוד רבע כוס וטוחנים שוב.
  6. מעבירים את הקרם למחבת ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מכבים את האש ומוסיפים מיסו בהיר. מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ואחיד לגמרי.
  7. הגשה: מוזגים מהקרם לצלחת ומסדרים עליו את התירסים הצלויים. מטפטפים מחמאת המיסו והצ'ילי על הקרם ומפזרים בעדינות מעט פלפל שחור טחון גס.