mako
פרסומת

מתמודדת הריאליטי: "זה השאיר אותי המומה"

אחרי מסע מרגש וצבעוני, אתמול נפרדה נגה רץ וקרט מ"מאסטר שף". בראיון ל-mako היא סיפרה על ההשתתפות בקשיים בהשתתפות בתחרות בזמן היריון, הביקורות מהשופטים, והקשרים עם אלו שהתחרו לצדה: "אני פחות זמינה להם לפגישות ובישול, אפילו קצת מקנאה בחלקם על הזמן"

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
נגה רץ וקרט
נגה רץ וקרט | צילום: מתוך אינסטגרם
הקישור הועתק

אתמול סיימה נגה רץ וקרט את דרכה בנבחרת "מאסטר שף", אחרי מסע מרשים, טעים וצבעוני במיוחד (פרק חדש בשלישי, אחרי החדשות, קשת 12). אחרי שהכבד הקצוץ שהכינה לא הספיק כדי להעפיל לשלב הבא בתחרות, היא סיכמה בריאיון ל-mako את הדרך שעברה, הקשיים בהשתתפות בתוכנית בזמן שהיא בהיריון מתקדם והתוכניות להמשך: "אני ארצה להגיע לאנשים, לאו דווקא שיעלו למקום שלי לרגל".

נגה הייתה בתחילתו של ההיריון השני שלה בזמן שהתחילו צילומי "מאסטר שף", והדבר ללא ספק השפיע על החוויה שלה בתחרות הבישול. "זה היה מחריד", היא שחזרה: "לא יכולתי לאכול שום דבר מבושל במשך השליש הראשון, להריח תבלינים או קפה. זה ממש אחד הסיוטים הגדולים, במיוחד בבוקר כשהבטן לא יודעת את נפשה. אבל בסוף החיים עצמם חשובים יותר מהכל, אני כבר קצת מבוגרת וההיריון חשוב לי יותר".

במהלך ההשתתפות בתוכנית שיתפה נגה, אם לאחת, שהדרך להיריון הנוסף לא הייתה פשוטה - ושהיא עברה הפלה. "היום קיבלתי ממישהי הודעת תודה שאני מדברת על החיים הפרטיים שלי ועל ההריונות. היא אמרה שהיא בתקופה קשה, ושכיף כשמדברים על זה בלי לשמור בסוד. רוב התגובות שאני מקבלת ממש מפרגנות וטובות".

היה לך קל להיחשף?
"כן. ברור שיש דברים שאני ושומרת רק לעצמי, אני גם חושבת שזה שיח חשוב כי כלום לא ורוד. את אף פעם לא תתפסי אותי ביום גרוע, תשאלי אותי מה שלומי ואגיד לך שעובר עליי יום טוב. אין דיסוננס בין מה שאני מרגישה למה שיוצא לי מהפה".

איך את מסכמת את חוויית "מאסטר שף"?
"מאתגרת, ציון דרך שנעים וטוב לי. אחרי ההדחה הרגשתי בסדר גמור. קמתי בבוקר אחרי שזה קרה, והחיים המשיכו. אני אדם בוגר ומבוגר עם אחלה חיים, התעוררתי ישר לדבר הבא". 

ציפית לנצח?
"בעיקר להגיע רחוק יותר. אני חושבת שדברים לא תלויים רק בי, אני גם לא מישהי שמתעסקת ב'מה אם' אבל הייתי שמחה להתקדם יותר. אני יודעת להסתכל על הנתונים ולומר שלכאן הגעתי, לראות מה אני עושה עם זה על הצד הטוב ביותר". 

פרסומת

את זוכרת איך הרגשת אחרי האודישן הראשון?
"היה מושלם, ממש אופוריה. האמנתי בעצמי שאגיע ואעבור, אבל הביקורות היו הרבה מעבר למצופה וזה השאיר אותי המומה, אז היה די כיף. מאוד מרגש ומספק".

שמרת על קשר עם חלק מהחברים בנבחרת?
"אני פחות זמינה להם ברמת להיפגש ולבשל לצערי, אפילו קצת מקנאה בחלקם. אני כן רואה אותם בטיק-טוק ומקנאה בזמן שיש להם כי אני בהיריון יחסית מתקדם. אני כן בקשר איתם כמובן, מעורר השראה וכיף לראות שזה מוביל לדברים משותפים. בהמשך אני לא פוסלת בכלל, אפילו בעד הרעיון". 

פרסומת

יש משהו שאת מתחרטת עליו?
"אני שלמה עם הדרך שלי. לא חושבת שהייתי עושה שום דבר אחרת. אני ממש שלמה עם זה שלא הייתי עסוקה במרדף תחרותי מול מתמודדים, אלא בעיקר בניסיון להוכיח לעצמי ולהתקדם. אני שמחה שיכולתי בין מנה למנה שכן הוצאתי מספיק לדייק את הדברים שחשובים לי, שהאוכל ייראה טעים. גם כשאני מסתכלת אחורה אני רואה שאין לי חרטות. האוכל שלי מביא את מי שאני, אני מבשלת את הסיפורים שיש לי בלב או בחיים".

מה את מתכננת להמשך?
"לא חושבת שאי פעם אפתח מסעדה, כן מפנטזת על להתעסק רגע באירוח. אלו יכולות להיות סדנאות של עיצוב שולחן, אנשים, משהו שמחבר את כולם ביחד. אולי פופ-אפ טעים, אבל באוטו ושיהיה נודד. אנשים זה הדבר הכי חשוב בסיפור. אולי לצפון או לדרום, להתארח במקומות שווים של מגדלים וחקלאים. אנחנו יוצאים לחודש של חופשה משפחתית בתאילנד, אולי שם אקבל רעיונות והחלטות מה אני רוצה לעשות".