mako
פרסומת

מתמודד הריאליטי: "אני לא נשוי באופן רשמי, עשינו חתונה פיראטית בים"

מאחורי המנות הטעימות איתן הצליח להרשים את השופטים, מסתתר הייטקיסט עם חיים מעניינים במיוחד. הכירו את צחי מסאס, מתמודד "מאסטר שף", שסיפר בריאיון ל-mako על ההחלטה המפתיעה שלו ושל בת זוגו, ההתרגשות לעמוד מול המצלמה והבשלנים שהכי מאתגרים אותו בתחרות

דורון קריא
פורסם:
צחי מסאס
צחי מסאס | צילום: אינסטגרם
הקישור הועתק

ביום-יום הוא איש הייטק רציני בחברה גדולה ומובילה, אבל עולם הבישול תמיד קרץ לצחי מסאס. מתמודד "מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12) הגיע לתוכנית דווקא בזכות אשתו, איתה הוא מיסד את הקשר בצורה ייחודית. בריאיון ל-mako הוא סיפר על הטקס הלא שגרתי בו התחתן, המחמאה הכי גדולה שקיבל והמתמודדת שמהווה את האתגר הגדול ביותר עליו.

"אני נשוי, לא באופן רשמי, עשינו חתונה פיראטית כזו בים", חשף מסאס על הקשר עם בת הזוג שלו שולמית, אותה הוא מכנה שושו. לצד המשפחה שהקים והחיבה למטבח, מסאס מתחזק קריירה מרשימה: "אני מנהל קריאייטיב במחלקת השיווק של 'וויקס', שאחראית על כל התכנים והסיפורים שאנחנו רוצים לספר למשתמשים שלנו. כל יום אנחנו חושבים על רעיונות מקוריים, להביא בעצם את העבודה הקשה שאנשי ה'פרודאקט' עושים ולהנגיש אותה בעצם בעולם. בדרך כלל אני בצד השני של המצלמה, פעם ראשונה שאני ככה מול הדבר הזה", סיפר.

מה המנה שהכי מסמלת בית בעיניך?
"אצלנו שולחן הארוחה בסופי שבוע אצל ההורים זה המון מאכלים, תמיד יש שולחן מלא, סלטים, מנות בשריות, פחמימות. הרבה אוכל צמחוני גם, אחי צמחוני ואמא שלי עשתה את תיקון הגרסה למנות מרוקאיות צמחוניות יותר. אין לי איזו מנה אחת ספציפית שלוקחת אותי הביתה, זה בעיקר הכיף של להזמין אנשים אליך הביתה, להביא אותם לשולחן שלך, לפתוח את הלב, לארח".

מה מד ההתרגשות להיות חלק מהנבחרת?
"התרגשות גדולה, המשפחה מאוד מתרגשת כמוני, זה התחיל כזה באופן לא רשמי, כששושו רשמה אותי. הגעתי לכאן, עברתי את השלבים ועכשיו אנחנו בתוך זה, אני מקווה שנמשיך רחוק, אני לא מאמין שזה קורה עדיין, מאוד מתרגש".

אתה מגדיר את עצמך כאדם תחרותי?
"במובן מסוים כן, אני לא מגיע ממקום של לתת נוקאאוט לאנשים ולהתקדם על חשבונם, אבל יש משהו בניצחונות ובמה שאתה מקבל מהשופטים, כשהם מדייקים אותך ועוזרים לך. הם ממש רואים אותך ומכירים את כל התהליכים שאתה מנסה להעביר פה באוכל, זו חוויה מדהימה להיות מולם. הנבחרת מאוד חזקה, כל אחד מגיע פה עם ארסנל די מטורף. אני מקווה שתהיה לי עוד הזדמנות להראות מה אני יודע לעשות ולהראות לשופטים את האוכל שלי, בא לי עוד מזה".

פרסומת

היית עוזר בתחרות?
"ברור, בסוף אנחנו קבוצה של אנשים שמבלים פה שעות על גבי שעות ביחד, נורא חשוב רגע גם להתגבש, לעזור. מתישהו אני אצטרך עזרה או איזשהו טיפ, מישהו יצטרך פעם אחרת כשהוא יהיה קצת במצב יותר לחוץ ממני".

אתה חושב שהמתמודדים מגדירים אותך כאיום בתחרות?
"יכול להיות שאני אהווה איום באיזשהו מקום, ספציפית באזורים מסוימים לאחרים. הבישול שלי הוא מאוד מגוון, אני לא מתמקד במטבח אחד או חוקר איזשהו עולם תוכן ספציפי, אני יודע לבשל גם ישראלי ומקומי ומנסה להביא אוכל עונתי, חדש וטיפול בירקות. אני נורא אוהב אסייתי, בעיקר יפני וטעמים שהם יותר מתחברים ככה מהמקום של האוממי, שילובים שאפשר לייצר בין העולמות האלה נורא מסקרנים אותי, אבל אני יכול לעשות קצת מהכול".

את מי מהמתמודדים אתה תופס כאיום?
"קודם כול מדהים לראות את כמות המתמודדים ואיך כל אחד מגיע מאזור אחר שהוא גם מתמחה בו ויש לך המון מה ללמוד ממנו. יש מתמודדים שאני מרגיש שהם מביאים המון עולמות תוכן שהם גם משיקים לעולמות שלי, שם אני מתחיל להרגיש אולי קצת יותר את התחרות, או המקומות שאני צריך עוד להתחדד בהם. ענת (אגמון) נורא מעניינת אותי קולינרית, אני לא מכיר ממש את הבישול שלה עד הסוף, אבל היא מביאה משהו גם תיאורטי ועמוק. היא מכירה המון מטבחים, את הסיפורים מאחוריהם ויש לה גם יד מטורפת עם ניואנסים לתיבול שהם מפחידים".

מה המחמאה הכי טובה שנתנו לבישול שלך?
"לא מזמן עשינו ארוחת חברים וחבר אחד אמר לי שהוא מרגיש שהאוכל שאני מגיש זה כמו מסעדה שהיית רוצה לחזור אליה עוד פעם, זאת הייתה המחמאה הכי גדולה שאפשר לקבל".

פרסומת

ספר לנו משהו שהצופים לא יודעים עליך.
"נראה לי שאני יוצא פה קצת ביישן ועוד רגע לוקח לי זמן להתאקלם לסיפור הזה של להיות מול המצלמה, אני בונה פה איזשהו קצת יותר ביטחון ומתחיל להרגיש חופש. כשאני באזור טוב של יצירה ומתח של תחרות שעובד לי, נראה לי שאני יכול ממש לפרוח. אני מקווה שיהיו עוד אזורים שאני אוכל להראות את המקום הזה, כי כשזה לא קורה אני מרגיש שאני קצת נסגר ולוקח לי זמן להתחבר".

איזה שופט הכי הפחיד אותך או רצית לפגוש?
"אני נורא אוהב את רותי, יש לה איזו כנות כזו בלתי מתפשרת והסגנון שבו היא עובדת, המקומות שיש לה, עם האסתטיקה, האירוח והווייב שהיא מביאה למקומות, מאוד עושה לי את זה".

האם תפתח אי פעם מסעדה?
"אם אני אפתח מסעדה כנראה שזה יהיה איזשהו ראמן בר שמשולב עם 'איזקאיה', סגנון יפני מובהק עם נגיעות קצת יותר ישראליות, להביא יותר את הכיף של האירוח הישראלי והמזרח תיכוני עם טעמים ונגיעות של יפן. ראמן זה אצלי אובססיה קטנה, אז נראה לי שאני אלך לכיוון הזה".

חוץ ממך, על מי מהנבחרת היית מהמר שיזכה?
"נראה לי שגם נגה (רץ וקרט) וגם ענת, ניצן (אהרן) והדס (בנדל), במקומות האלה יכולות להתקדם מאוד רחוק".