כל מי שהיה אמיץ מספיק בחייו כדי לנסות להכין קובה לבד, יודע שמדובר במלאכה מדהימה ומספקת, אבל לא פשוטה בכלל. לכן קשה שלא להעריך את מנת הקובה דלעת של ניסים זלייט, אותה הגיש באודישן ל"מאסטר שף" (פרק נוסף בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) וזכה לתגובות נלהבות מהשופטים. חיים כהן שיבח את היכולות של המתחרה והחמיא: "כשחוצים את הקובה, זה כמו יצירת אומנות".
כמובן שאחרי מחמאה כזאת פנינו לזלייט במטרה לקבל את כל הטיפים והטריקים להכנת הקובה המושלמת וחזרנו עם תובנות חשובות ותיאבון מוגבר. מוגש לשירותכם:
- למלית עסיסית ומלאת טעמים חשוב לבחור נתח משובח ושומני.
- לעבוד עם הבשר רק שהוא קר, על מנת להרוויח גם את השומן שלו ולמנוע קרעים בבצק בזמן הגלגול.
- אפשר ללוש את בצק הקובה במיקסר, מתקבלת תוצאה מעולה.
- לקבלת קובה אחיד בגודלו מומלץ לשקול את כדורי הבשר.
- השריה המוקדמת של הסולת במים הופכת את העבודה עם הבצק לקלה מאוד.
- לקבלת קובה עם מעטפת דקה ואחידה יש להוציא את הבצק המיותר שנשאר בסגירת הקובה.
- לאחר הגלגול מומלץ להניח את הכדורים על מגש ״מרופד״ בסולת על מנת לשמור על צורתו העגולה ולמנוע הדבקות של הבצק למגש.
- לקבלת מרק עשיר בטעמים אפשר להוסיף קצת מבשר המילוי לתוך המרק.
- טריק נחמד להכנת הקובה בשיטה קלה יותר: אפשר ליצור מהבשר כדורים במשקל 18-20 גר׳ ולהקפיא אותם. אחר כך ליצור כדורי בצק ולשטח אותם למעין פיתה קטנה, כשבמרכז כל "פיתה" מניחים כדור בשר קפוא ובעצם עוטפים אותו עד לסגירה מלאה. לצבוט ולהסיר את שאריות הבצק. לגלגל לצורת כדור מושלם.