אף אחד לא היה בטוח מי יהיה הזוכה הגדול של "מאסטר שף" בעונה הנוכחית. התחרות הייתה צמודה, הגישה הקולינרית של כל אחד מהפיינליסטים הייתה מעניינת - ותכלס? רצינו לטעום את האוכל של שלושתם. בסיום ערב מותח, נטלי מזרחי אמרל הוכתרה כמנצחת, אל כיסא הסגנית שלה במקום השני נכנסה אסתר ביטון ובמקום השלישי איתי דגן. רגע לאחר ההכרזה, תפסנו את אסתר ואיתי לשיחה על המסע שעברו בתוכנית, שאלנו אם יש להם חרטות ובדקנו מה הצעד הבא שלהם.

"מצד אחד אני שמחה, ומצד שני אני עצובה שזה נגמר. זאת חוויה מטורפת, כיף ואדרנלין", שיתפה אסתר הנרגשת בריאיון ל-mako. "מבחינתי זו חותמת לנסות ולהתעסק באוכל, אחרי שהרבה שנים ברחתי מזה. אני רוצה להגשים את החלום הזה. אני שמחה שהגעתי לכאן, עם כל החששות שהיו לי לפני כן והפחדים בנוגע לחשיפה, לעומס, איך יהיה אם לא יעלה לי רעיון או שמנה לא תצא לי טובה. הצלחתי להתעלות על כל זה, בכל שלב האש הזאת בערה בי ואני גאה בעצמי".

נטלי מזרחי אמרל, אסתר, איתי (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12

נוכל לטעום את האוכל שלך בקרוב?
"חד משמעית. אני מקווה שאנשים שראו אותי ואת האוכל שלי במסך ירצו להכין משהו שעשיתי או לטעום, שיגידו: 'את זה בא לי' - לשם כיוונתי, הבאתי את עצמי לצלחת".

למה בחרת להכין דווקא את המנות האלה לגמר?
"המנה הראשונה הייתה סגירת מעגל לאודישן שלי, חומר גלם אחד ואלגנטי בכמה צורות. שתי המנות השניות הן אני לאורך כל התוכנית. אוכל ביתי בשילוב עם דברים מעבר, מעולמות אחרים וטכניקות שונות ומיוחדות - זה השילוב שלי".

היית עושה משהו אחרת?
"אני שלמה עם כל המנות שלי. חיים (כהן) אמר לגבי הבאן שכנראה בחתיכה שהוא לקח זה לא היה הכי מבושל, אז אולי היה צריך עוד דקה או שתיים. אבל אני חד משמעית מרוצה מכל המנות והייתי כנראה עושה אותן שוב".

הייתה נקודת שבירה?
"חד משמעית, המשימה של הטוסט הייתה אחד הרגעים הראשונים בתוכנית שמשהו לא הצליח כמו שרציתי, היה לי מאוד קשה לקבל את זה בגלל שאני תמיד שואפת למקסימום. אבל עם הרבה הכלה וחיזוקים מסביב יצאתי מזה יותר חזקה ועם רצון להוכיח בפעם הבאה שאני יכולה הרבה יותר".

"זו חוויה מטורפת של פעם בחיים ותחרות שתפסה חלק כל כך משמעותי בחיים ונגמרה", משתף איתי בשיחה רגע לאחר שסיים את דרכו בתחרות. "אני בונה את היום שאחרי, במה אני אמלא את הזמן הזה עכשיו? מקווה שהאוכל עדיין יהיה שם".

היית עושה משהו אחרת?
"יש ניגודיות בין לעשות מנות יותר מתוחכמות לבין מנות רגש, שבא לך להתפנק בהן. אלה שני עולמות, האוכל שבא לי לאכול הוא המפנק והמנחם, והאוכל שבא לי להכין הוא עם המרקמים והטכניקות. אני חושב שאולי הייתי צריך ללכת על גישת האוכל המנחם".

איזה אוכל הכנת יותר במהלך העונה?
"את האוכל המתוחכם, למרות שהיו לי נגיעות של אוכל מנחם. היה שילוב, אבל כשהייתי צריך לבחור את המנה האחת אז כנראה שהבחירה לא נכונה".

מי היה לצידך בתקופה הזאת?
"את כל התוכנית העברתי יחד עם נטלי (מזרחי אמרל), מהאודישן עד הרגע האחרון שבו התפצלנו. ועם לירן בת הזוג שלי, החברים והמשפחה. הם תמכו תמיד, לפני ותוך כדי".

אתה נשאר בהייטק או מתכנן מעבר לעולם הבישול?
"בינתיים אני נשאר בהייטק, אוהב את העולם הזה וחושב שאני טוב בו. אבל לגמרי אתן לאוכל ולבישול מקום משמעותי יותר בחיים, אני רוצה לעסוק בזה ולהצליח לעשות דברים שקשורים לאוכל. לא לפתוח מסעדה, זאת פחות התשוקה שלי, אבל לעשות ארוחות, פופ אפים, לאפשר לאנשים לטעום את האוכל שהכנתי בתוכנית".