כמעט והגיעה לקיצה העונה של אחד האגוזים המנחמים והאהובים ביותר - הערמון. הראש בראש של מולי ליברמן ונטלי זיו ב"מאסטר שף" (פרק אודישנים אחרון בשבת, אחרי החדשות, קשת 12), הביא הרבה כבוד לאחד מחומרי הגלם האציליים ביותר שיש בעולם הבישול.
השופטים שראו את תמונת הערמונים התלהבו כל אחד מסיבתו. "כשהיינו ילדים, אמא שלי הייתה שמה ערמונים על תנור הנפט, היינו אוכלים מול הטלוויזיה ומפצחים", שיתף חיים כהן והשף אהרוני קבע נחרצות: "אם הייתי מתמודד, זה חומר הגלם שהייתי בוחר בו".
אז אחרי כל המחמאות מהשופטים והמנות המיוחדות שעשו המתמודדים, נשארנו עם חשק רציני למנות שמכילות בתוכן את האגוז המופלא, רגע לפני שהוא עומד לרדת מהמדפים לפחות עד החורף הבא. יש לכם פה חמש מתכונים מנצחים שמכילים ערמונים וכן - אפשר גם לגמרי פשוט להניח אותם בתנור ולאכול ככה. אבל אם בא לכם להשקיע, תתפרעו:
- פולנטה עם ערמונים - המנה האיטלקית האהובה עם טוויסט שנותן לה קיק נחמד.
- טארט ערמונים - לאוהבי האתגרים. קינוח חגיגי ומנחם שעושה חשק לצלול לתוכו.
- מרק ערמונים ופטריות - המרק הכי מנחם שיש, רגע לפני שאנחנו נפרדים מהקור.
- סינטה צלויה עם קדירת ערמונים - מנה בשרית ומושקעת במינימום של עבודה.
- פאי רועים עם ערמונים - פירה תפוחי אדמה חרוך עם בשר טחון ועסיסי בשילוב ערמונים, שלמות.