מאז 7 באוקטובר, השף הידוע אייל שני סוף סוף מרגיש שהוא חי בתוך עם ישראל. כעת, החליט להכשיר מסעדה נוספת, כדי לאפשר לעוד אנשים לאכול במסעדותיו וכדי להתחבר לעם ישראל. "מטבח שאין לו עם, אין לו ערך", אמר הבוקר (ו') בריאיון ב"שישי בבוקר".
השף שאנו רגילים לראות בעיקר מככב על המסך ובין הסירים ב"מאסטר שף" (פרק חדש במוצאי שבת, אחרי "חדשות סוף השבוע", ערוץ 12), שוחח עם גלית גוטמן ויואב לימור, והתייחס לאיכותם הגבוהה של המתמודדים וטיב העונה הנוכחית ואמר: "כולם היו בתוך זה, כמו מציאות נפרדת. ממש מהפנט ומכשף. זה לא רק התכנים והכישרון, אלא גם הריכוז המוחלט. כמו כור אטומי".
העלת סרטון באינסטגרם שתפס המון תאוצה לגבי תהליך הכשרת המסעדות שלך.
"החלטתי שאני הופך את 'המזנון' ברמת החייל לכשר. לפני 7 באוקטובר ישבו ישראלים בתוך מדינת ישראל, ומה שחיבר אותם היו אור השמש וערבי החג. הרגשתי שאני לא חי בתוך העם, 7 באוקטובר גרם לי להבין שאני חי בתוך עם ישראל ושיש בו דברים מופלאים. התחלתי לקבל גאווה מטורפת על היותי חלק מזה, ועל הזכות שלי לתרום לעם ישראל. מטבח שאין לו עם - אין לו ערך. בייחוד אם אתה עובד בכל העולם. צריך מקום מוצא, שורש וזהות. יותר מחצי מהעם אוכל כשר ומביט כמו חתול על המטבחים שלי, מלקק את השפתיים ולא מצליח לאכול. אמרתי לעצמי 'למי אני מבשל אם לא בשביל העם שלי?'".
View this post on Instagram
כמה פעמים קורה לך שאתה טועם מנה ומתבאס שאתה לא חשבת עליה?
"הפעם הראשונה שזה קרה לי הייתה ב'מאסטר שף', פחות קורה לי במסעדות. בעונה הזאת זה קרה לי המון פעמים. אם בנוכחותי אנשים הצליחו להוציא מנות כאלה מופלאות, יש לי איזה חלק קטן בזה, זה חלק לא פחות חשוב מאשר אני הייתי עושה את זה. יוצר צריך להגיד לעצמו 'אני גם אבהי, הילדים שלי עושים עבודה מופלאה ואני שמח בהם', היו מנות שטעמתי ואמרתי 'אלוהים לא מצאתי מנה כזאת בכל העולם'".
שני התייחס גם לחיקוי בארץ נהדרת בו רואים את הדמויות של אהרוני ושלו מתקוטטות על טיבה של מנה בתחרות, מה שקורה לעיתים קרובות גם במציאות. "זה נשמע לי כמו מציאות, אני מנסה להיזכר אם זה קרה", אמר בהומור. "אני אוהב את אהרוני אהבה עזה, יש אהבות מורכבות ומסובכות, אהבות שרבים בהן עד מוות, אני חושב שאנחנו נועדנו לאהבה הזאת".