אם צפיתם בפרק האחרון של "מאסטר שף" (פרק הדחה בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) וראיתם את מנת הרביולי מוח שהכין אריה רוזנשטוק, יש שתי אופציות: או שעשיתם פרצוף נגעל לטלוויזיה, או שהפה שלכם התמלא רוק והבטן התחילה לקרקר. בכל הקשור לחלקי פנים, יש אנשים שחושבים שהם מעדן מלכים ויש כאלה שפשוט לא מסוגלים לדמיין שהם מכניסים משהו כזה לפה. לכן הכתבה הזאת מיועדת לחתך מאוד מסוים של האוכלוסייה ששומע את המילה "מוח" ונהיה רעב. 

אספנו לכם כמה מתכונים מיוחדים, חלקם קלאסיים לחלוטין וחלקם גרסה חדשה ומרעננת לעבוד עם חומר הגלם הזה ששנוי במחלוקת. אז אם נשארתם עם חשק בלתי מוסבר למוח, זה הרגע להיכנס למטבח: 

  1.  צ'ילי קון קרנה עם טוויסט של אייל שני - תבשיל מטורף שמכיל בתוכו 3 סוגי תבשילים שונים ואיך לא? מוח. 
    צ'ילי קון קרנה (צילום: ShutterStock)
    צילי קון קרנה|צילום: ShutterStock
  2. נקניקיית בשר שמוגשת על מוח צרוב - אחת המנות הזכורות והאהובות של רחל אלול מתמודדת עונה 5.
    נקניקיית בקר ומוח צרוב (צילום: רענן כהן)
    מתוך "מאסטר שף 5"|צילום: רענן כהן
     
  3. קוראסון במילוי תבשיל בשר ומוח - תודו שבחיים לא חשבתם לשים מוח ובשר ראש בתוך קוראסון. 
    קרואסון במילוי תבשיל בשר ראש וחומוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
    קרואסון במילוי תבשיל בשר ראש וחומוס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
  4. תבשיל מוח חריף קלאסי - מנה קלאסית לערבי חג וערבי שישי, מומלץ לצד חלה טרייה ומושקעת. 
    תבשיל מוח חריף  (צילום: מתוך
    צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
  5. מוח בסגנון מצרי בציפוי פיסטוקים - אם אתם אוהבי מוח, אבל התבשילים הקלאסיים פחות מדברים אליכם. 
    מנה ראשונה של צילה עופר (צילום: דניאל בר און)
    צילום: דניאל בר און