"אוכל מנחם" זה הדבר, ובאמת שאין צורך להוסיף משהו מעבר לזה. כשאומרים את צמד המילים, שיש שיטענו שהוא מהטובים בשפה העברית, לכל אחד ואחת יש את המנה האולטימטיבית. זו שברגע אחד כל בלוטות הטעם מתחילות לפעול, הארוחה שאין שנייה לה. בתקופה כמו זו שאנו עוברים בחודשים האחרונים, האוכל הוא הרבה יותר מאוכל. מדובר בהזדמנות להתנתק רגע, לחזור לתקופה אחרת או לקבל בוסט שכל כך נחוץ - ופשוט להרגיש אושר.
רגע לפני ש"מאסטר שף" חוזרת בעונה חדשה (פרק הבכורה בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) עם מגוון מנות שיגרמו לכולנו לשבת מול המסך עם המבורגר מושחת, מאפה ממולא גבינה או מרק מחמם - חזרנו לכמה מהמנות הזכורות, המנחמות, ובחלק מהמקרים המושחתות, של מתמודדי התוכנית לאורך השנים. מומלץ לאכול משהו קטן לפני, כי התאבון עומד להיפתח.
דג מרוקאי של שישי בצהריים - ג'קי אזולאי
"יואו איזה אמיתיים אתם", אלו היו המילים הראשונות שג'קי אמרה לשופטי "מאסטר שף". זה אולי גם סוד הקסם: זו ג'קי. ג'קי שבאה ממשפחה של 14 אחים ("הכל סינגלים") והבינה שאלה החיים, צריך פשוט לחיות אותם. אזולאי הגיעה עם דג מרוקאי ברוטב עגבניות, והשופטים התמוגגו. אייל לקח אפילו ביס נוסף, "רק בשביל התענוג" לדבריו. דמיינו את זה: הדג המרוקאי ברוטב עגבניות של ג'קי עם חלה או פרוסת לחם בשישי בצהריים. אין צורך להמשיך לנסות ולהסביר למה זה אוכל מנחם, טוב, ובעיקר טעים.
הפלאפל של מאדאם פלאפל - רוחמה הרשדורפר
"אזהרה! האוכל שלי ממכר", זה מה שהיה כתוב על סינרה של הפנסיונרית מלאת החיים שנכנסה לאודישן מול השופטים בעונה השמינית. עוד לפני כן קיבלנו טעימה (וסליחה על משחקי המילים שיופיעו כאן) ממה שמצפה לנו, כשחיים ואייל לא הצליחו להפסיק לאכול את כריך הקבב, הטחינה והחצילים במנה שזיכתה אותה באודישן.
מי שעברה לבלגיה בעקבות עבודה, התאהבה והתחתנה עם מקומי וזכתה לכינוי "מאדאם פלאפל" - שיתפה כיצד הגיעה לעיסוק בתחום. "ראיתי שאוכלים שם הרבה המבורגרים, הבנתי שאפשר לעשות פלאפל, שיש קהילה יהודית גדולה. הייתי הראשונה לעשות את זה שם". פיתת הפלאפל גרפה ים מחמאות, וחיים כהן אחד שאמר: "אין הרבה מה להגיד חוץ מלרצות להעביר איתך את הזמן".
הכיסונים שוב כאן - אלברט איפראימוב
כשאלברט בישל באודישן מול השופטים כיסונים קווקזים ממולאים בבשר, השופט ישראל אהרוני לא התאפק והגיע עד אליו לראות כיצד עוטף כל כיסון. הוא לא הסתפק בזה, והזמין את שאר השופטים להצטרף אליו. אהרוני כנראה זיהה מה שמתקרב לכיוונו בצעדי ענק: מנת מנחמת במיוחד. "אני רועד עכשיו. מתרגש", אמר איפראימוב לנוכח הצופים המכובדים. כשהתבקש להתייחס לעובדה שלא נהוג לראות גבר קווקזי שמבשל ענה: "יש אנשים שמפריע להם לשבור שגרה בחיים. העיקר שכולם בריאים, עבודה, בית, נסיעה לחו"ל פעם בשנה. לי לא מספיק חיים כאלה, אני מחפש הרפתקאות". השופטים עפו על המנה, שעשתה לכולנו חשק לכיסון טוב, אולי אפילו ארבעה.
לחם גבינות שוויצרי - אביבה פיבקו
כיכר לחם פרמז'ן ובמרכזה גבינת ברי שלמה, זה מה שהכינה אביבה פיבקו במהלך העונה הראשונה של התחרות. המתכון למאפה המושחת והחלבי הגיע היישר משוויץ, ויש בו מליחות נפלאה שבאה בול בכל שעה ביממה. אחת מהמנות הכי ישירות, לא מתחכמות וטעימות שאפשר לדמיין. פחמימה שמלאה בגבינה - ללקק את האצבעות, מוזמנים לנסות בעצמכם.
המאפה המפנק ביותר שתטעמו - ונסה וידל אביטן
פלאן פטריות וטונקה, מוגש עם בצק פריך וקרם ערמונים עם פטריות ופלפל חריף - זה מה שבחרה ונסה להגיש בגמר "מאסטר שף". אם ננקה את התארים המפוצצים, על פי המראה, תגובות השופטים והתואר שקטפה, אפשר פשוט להגיד שיש פה מאפה מנצח ומחנם, כזה שלא יישאר ממנו פירור. "זה טוב להריח לפני שאוכלים, נראה לי", אמרה ונסה לאחר שהגישה את המנה. בהבחנה חדה במיוחד, ונסה הבליטה פרמטר חשוב ביותר בכל הקשור לאוכל מנחם: הריח. כזה שלאחר שהרחת אותו "פתאום נפתח הרעב", כמו שציינו השופטים.
הסרדינים שהפכו להיסטריה - סמדי בומבה
המותג הראשון שנולד בתוכנית היא סמדי בומבה. סמדר וקנין, המתמודדת הראשונה אי פעם שפגשה את השופטים, הגיעה עם הצהרה: האוכל שלי בדיוק כמוני, צבעוני. הפשטות, החינניות והישירות של הבומבה כבשו את השופטים. איתם גם המנה המרוקאית המדהימה: המז'וז'ין. סרדינים שצמודים זה לזה, לצד צרמילה (תערובת תבלינים). האוכל הצבעוני, המטוגן, לצד הרוטב שנותן תחושה כאילו טובלים צ'יפס בקטשופ - הוא פתרון טעים, מנחם ובעבור רבים, בעיקר טעם בית, שבא בול. "אין לי תואר ראשון או שני, יש לי תואר של החיים", אמרה לשופטים, "בעשר אצבעות הגעתי לאן שהגעתי". בשלב הביקורת, חיים הודה כי "אמרת שהאוכל שלך הוא בדיוק את. לא יכולת לתאר זאת טוב יותר" וחיבק אותה. "עכשיו לא אתקלח שבוע", השיבה בחינניות כובשת. טעים, נוסטלגי, מנחם.
המבורגר שלא תוותרו עליו - הלל גרדי
אפשר להירגע, ההמבורגר הגיע. וזה לא עוד המבורגר, אלא כזה שהכין זוכה עונת העשור, הלל גרדי. אין טעם לבזבז מילים על מקומה של קציצת הבקר בין שתי לחמניות בכל הקשור לאוכל מנחם ומושחת, אז בואו נצלול ליצירה של גרדי. המבורגר טלה ופרוסות עגבניה, המוגש לצד קטשופ סומק וציטרה ותפוחי אדמה מעוכים ומטוגנים. "אני מבריג לך את הכסא, מרתך אותו במרפסת", החמיא השופט אייל שני למנה המצטיינת. במיוחד בתקופה הזו, המלצה: החליפו את הדיונים הפוליטיים חסרי התכלית בדיוני מהו ההמבורגר הכי טוב בעיר, ובכן, חסרי התכלית. תזמינו מהמקום האהוב עליכם או נסו להכין את זה של גרדי - ותתפנקו.
לחם בשר עם טוויסט - מסטוול מוגס
לחם בשר אינה מנה שבולטת במיוחד במטבח האתיופי. כשמסטוול מוגס נדרשה להכין את המנה, היא החליטה להוסיף תיבול ייחודי שמגיע מהמטבח ממנו הגיעה בשאיפה שהמטבח האתיופי יגיע למרכז הבמה. הבצק איתו עבדה היה הדאבו, הבצק האתיופי, אותו מילאה בבשר ובשומן כבש. השופטים התמוגגו, ובצדק. הם לא נדרשו ליותר משני ביסים כדי לקבוע: מדובר במנת הלחם הטובה ביותר שהוגשה. בהמשך, במנה שבישלה מול השופטים אמרה לה השופטת רותי ברודו: "את יודעת, כולנו חייבים להסכים כדי שתמשיכי, אם אין פה אחד ולא אחשוב שהמנה מספיק טובה, לא תעברי", ואייל מיד התערב, "אם תחשבי ככה, נהרוג אותך", אמר בצחוק כשרותי חשפה שסתם התגרתה בשביל העניין. כן, גם אנחנו ניקח בבקשה את "הדאבו", שלוש פעמים בבקשה.
עוגת הגבינה שנחתה מאירופה - תום פרנץ
תום פרנץ הפך לאחד המתמודדים הזכורים והטובים ב"מאסטר שף" לדורותיה. הגרמני הקתולי החליט להתגייר, לעלות לישראל, להגיע לתחרות - וגם לנצח אותה. בכל שלב הקפיד להציג מנות שגרמו לשופטים להתמוגג מאושר צרוף. "זה פסיכי כמה שזה טעים", "הייתי אוכל את זה בכל ערב", הפכו לביקורות שגרתיות. אבל, רגע לפני סיום, אנחנו רוצים להיפרד עם טעם מתוק (ומנת דופמין למוח). עוגת הגבינה השוויצרית-גרמנית של פרנץ, שאמנם לוקחת זמן להכנה, אבל משתלמת בהחלט. אתם עדיין כאן? כנסו למטבח, ובתיאבון.