- זוכרים את סמדי בומבה? בדיוק. אי אפשר לשכוח - כי כינוי קליט ישאיר אתכם בזיכרון
- תחשבו קודם כל על נוחות ולא על נראות. איתיאלה הגיעה עם נעלי בלנסטון וניצחה את התוכנית
- ואם כבר איתיאלה, אם יוצא לכם לגדל עשבים ופרחי מאכל בגינה - אל תתביישו להביא אותם איתכם
- פשטות היא לב הבישול. מי שהוכיחה את זה כבר באודישן הראשון היא הפיינליסטית של עונה 9, חופית סרמילי
- גם אם האודישן שלכם לא מפיל את השופטים ואין הצלחה מסחררת, זה לא אומר שאתם לא יכולים להגיע עד לגמר ואפילו לזכות - ראו ערך הלל גרדי, זוכה העונה העשירית
- הטבע מנצח: עוד דבר שהוכיח זוכה עונת העשור שהביא לא מעט פעמים חומרי גלם ישר מהמרעה בו הוא עובד
- מהצד השני של הסקאלה, אפשר להיות כמו יניב שחר עם אודישן ראשון היסטרי וגם להגיע עד הגמר הנכסף
- ואם הבאתם קובנה למשל, מומלץ להביא איתכם גם את הח' והע' כדי לשמור על אותנטיות. ליניב שחר זה עבד מצוין
- סימן היכר: אף אחד לא יכול לשכוח את הגבות האדומות של אסף דיי, תמצאו לכם משהו שמאפיין אתכם
- מעכשיו והלאה, אתם ספר מתכונים מהלך על שניים - תשלימו עם זה
- משפחה, חברים, אנשים זרים ברחוב, כולם הולכים לעצור אתכם ולשאול: "איך הכנתם את המנה הזאת?"
- לקחת סיכונים: זה טיפ שמשותף לכל מתמודדי העבר, כל מי שהגיע למקומות הרחוקים יצא באיזה שהוא שלב מאזור הנוחות שלו כדי ליצור משהו מפתיע
- אז אם במקרה יש לכם קרובי משפחה שהתחרו ב"מאסטר שף", זה קלף שמומלץ לשלוף
- הם גם יוכלו לתת לכם אחלה של עצות והם גם מכירים לפחות חלק מהשופטים, זה בטח עוזר במשהו לא?
- במידה ולא ידעתם, יש חריימה של אמצע השבוע וחריימה של סוף השבוע. זהו, רק שיהיה לכם בלקסיקון
- תשתמשו בכישורים הטבעיים כדי לייחד את עצמכם: אם כבר מיכל מוטיל, המנות שלה היו מאופיינות בנראות מטריפה - כנראה כי במקצועה היא מעצבת אופנה
- זה ממש בסדר לבוא גם כדי להגשים חלום של מישהו אחר. קחו לדוגמה את ירדן ג'רבי זוכת עונת ה-VIP האחרונה, שבאה בגלל סבתא שלה
- ולא רק שג'רבי הגיעה בשביל סבתא שלה, היא גם זכתה עם מנת הפסטה האהובה שלה
- ואם כבר ג'רבי, תסתכלו על עצמכם כסוג של אלופים אולימפיים - אבל במטבח
- לא ברור למה, אבל סיכוי לא רע שלהיות עולה חדש (או ישן) יכול לעזור לכם
- להיטמע בזיכרון: יש לכם צ'אנס אחד להרשים את השופטים, תשתמשו בו בחוכמה
- עמיחי שרפשטיין (עונה 7) למשל, הפך את האודישן שלו למסקרן במיוחד כששילב בין העבודה שלו כמטפל מיני וקישר אותה לצורת האכילה של כל שופט
- תחשבו כמה צעדים קדימה: היום שאחרי "מאסטר שף" יכול להיות משמעותי במיוחד
- טום אביב, אבי לוי, יהודה עמר, פרח רסלאן ורחל בן אלול הם רק חלק ממתמודדי העבר שפתחו מסעדות ועסקים אחרי התוכנית
- גם פרסום הוא אופציה לא רעה בכלל, אם אתם ממש בעניין
- ג'קי אזולאי וגל קספרס למשל, התפרסמו בזכות יציאתן מהתוכנית והשתתפו בתוכניות ריאליטי נוספות
- אם אנחנו מסתכלים אחורה אל זוכי העבר ומתמודדים רבים שפרוסים לאורך שנים
- נראה שסוד ההצלחה הוא מאוד ברור, קלישאתי ונמצא בהישג יד:
- תהיו מי שאתם, תעשו את האוכל שמאפיין אתכם, אל תפחדו לצאת מאזור הנוחות והכי חשוב - תעשו אוכל טעים!